Meny
Om banken
Samhällsnyttan
Kontakta oss

Alla kan vara en hjälte!

Hjältekassan ska ge stöd till idéer som gör nytta i en svår tid

Nu inför Sparbanken i Karlshamn tillsammans med Sparbanken i Karlshamns Näringslivsstiftelse och Kyrkhults Sparbanks Utvecklingsstiftelse, ”Hjältekassan”. En kassa öppen för föreningar och organisationer, att söka ekonomiskt stöd ifrån - i syfte att kunna förverkliga hjälteinsatser och goda idéer som kan hjälpa andra. Det är ett sätt att tillsammans göra skillnad för bygden och underlätta för de som drabbas hårt i spåren av coronaviruset.

Sparbanken i Karlshamn har allt sedan 1829 bidragit till utveckling och ett bättre samhälle i Karlshamns och Olofströms kommuner.

 

– Det känns extra kul att tillsammans med våra stiftelser göra en insats för alla som bor här. Med Hjältekassan kan vi gemensamt bidra till hjälteinsatser i en tuff tid. Vi hoppas att vi får in många intressanta ansökningar, säger Roger Johansson, vd Sparbanken i Karlshamn.

 

Många drabbas av coronavirusets spridning och vi står inför en svår samhällsutmaning som kräver att vi hjälps åt på alla plan.

 

–Vi vet att det finns en massa goda idéer ute bland människor, föreningar och organisationer - idéer som om de blir verklighet, skulle kunna göra en positiv skillnad för någon annan i dessa svåra tider. Det här är en kassa för hjältar i en svår tid, säger Per-Ola Johansson, ordförande Sparbanken i Karlshamns Näringslivsstiftelse.

 

–Stiftelsernas syfte är att bidra till allmännytta och göra Olofströms och Karlshamns kommuner till attraktiva platser att bo, verka och leva på. I den tiden vi befinner oss i nu är det om möjligt än viktigare att vi och banken finns. Nu vill vi tillsammans med lokala hjältar göra skillnad för bygden. Det ska bli spännande att se vilka projekt som kommer in, avslutar Kerstin Tjernlund, Kyrkhults Sparbanks Utvecklingsstiftelse.

 

Stödet riktar sig till ideella föreningar och organisationer i hela bankens verksamhetsområde som är Olofströms och Karlshamns kommuner och öppnas för att förverkliga projekt som har för avsikt att göra positiv skillnad för någon annan i dessa svåra tider.

 

Små eller stora idéer – alla är välkomna att skicka in en ansökan! Det som är viktigt är att idén gör nytta och hjälper någon annan.