Meny
Om banken
Samhällsnyttan
Kontakta oss

2,6 miljoner kronor till bygdens föreningar!

Jonke Höglund, marknadschef, Per Rickardsson, vd och Viveca Olvegård, vice vd.

Pressmeddelande 2022-05-04

 

Glädje, gemenskap, pirr i benen och kämpaglöd. Föreningslivet betyder mycket för alla som bor i vår bygd. Som en äkta Sparbank ligger det i bankens dna att ge tillbaka till det lokala samhället. I år får hela 136 föreningar sponsorstöd på totalt 2,6 miljoner kronor från banken.

Årligen får lokala föreningar i Karlshamns och Olofströms kommuner extra tillskott till föreningskassan med hjälp av ett sponsoravtal mellan föreningen och banken. Sponsorstödet är en del av Sparbanksidén och bankens grundläggande värderingar.

– Att bidra till ett bättre lokalsamhälle är viktigt för banken. Vi vet att sponsringen till föreningarna gör skillnad för alla som bor och verkar här. Det är tack vare kunderna som banken kan fortsätta ge tillbaka. Som nyinflyttad ser jag personligen fram emot att komma ut på både golfbanan och i föreningslivet i stort, säger Per Richardsson, som tillträdde som ny vd för Sparbanken i Karlshamn i höstas.

 

Oavsett om du är eller har varit engagerad i en förening gör ett rikt föreningsliv nytta för samhället. Det engagerar, livar upp och ger mening för många människor. Dess positiva effekt sprider sig som ringar på vattnet.

– Vi är många på banken som är engagerade föreningsmänniskor och som brinner för våra föreningar och för bankens samhällsnytta. Ena dagen kan du möta oss på ett rådgivningsmöte och den andra dagen träffas vi i ridhuset eller på barnens innebandyträning. Att arbeta på en bank som ger tillbaka till bygden är något vi är stolta över, säger Viveca Olvegård, vice vd Sparbanken i Karlshamn.

 

Det är inte bara via sponsoravtal som föreningar får extra pengar utan också via bankens Extra Förenings-Nytta. För varje rådgivning ger banken 100 kr till en förening. Kunden bestämmer själv vilken förening som pengarna ska gå till.

– Bankens Extra Förenings-Nytta är uppskattad av både medarbetare, föreningar och kunder. Det är viktigt att kunderna får vara delaktiga i det här eftersom det är tack vare dem och deras förtroende för banken som gör detta möjligt. I år kommer vi att satsa extra mycket på att synliggöra bankens Extra Förenings-Nytta, vilket vi hoppas kommer att resultera i ännu mer pengar som gör nytta för föreningarna, avslutar Jonke Höglund, marknadschef Sparbanken i Karlshamn.

Föreningar sponsrade av Sparbanken i Karlshamn

”Sponsorpengarna betyder mycket för oss. Stödet går till att lyfta fram lokala konstnärer och ge unga konstnärer möjlighet att visa upp sina alster.”
Kaj Magnusson, ordförande Olofströms Konstförening

”Sparbanken i Karlshamns sponsorbidrag underlättar genomförandet av våra aktiviteter. Sponsorstödet går till medlemsmöten, friskvårdsaktiviteter och studiecirklar. Vi är tacksamma för bankens stöd.”
Bo Rösler, ordförande i PRO Karlshamn

”Sparbanken i Karlshamn är en av våra viktigaste sponsorer och som huvudsponsor får vi ett viktigt sponsorstöd varje år. Utan sponsring ingen fotboll i Vilshult.”
Per Görnebrand, Ordförande i styrelsen för Vilshults IF