Meny
Om banken
Samhällsnyttan
Kontakta oss

Sparbanken i Karlshamn hjälper förening efter skadegörelse

Det var i januari som Karlshamns Hundungdom drabbades hårt av skadegörelse. För att hjälpa föreningen efter händelserna bidrar Sparbanken i Karlshamn med 20 000 kronor.

Ebba Karlsson, Stephanie Smith, Moa Nilsson och Catja Krook  från Karlshamns Hundungdom.
Ebba Karlsson, Stephanie Smith, Moa Nilsson och Catja Krook från Karlshamns Hundungdom.

Flera av föreningens agility-hinder har förstörts bland annat en gungbräda värd 9 000 kronor. Tre tunnlar värda 10 000 kronor har blivit stulna och det har klottrats på föreningens klubbstuga. Skadegörelsen har pågått till och från i flera år.
– Vi är en liten klubb med många ideella krafter och det här blir förstås en stor kostnad för oss. För att vi ska kunna förhindra detta i framtiden vill vi sätta upp ett staket med kodlås runt våra träningsplaner, berättar Catja Krook, ordförande i Karlshamns Hundungdom.

 

Som en äkta lokal sparbank satsar Sparbanken i Karlshamn en del av bankens överskott på kultur, idrott, föreningsliv, utbildning, utveckling och nyföretagande årligen. Det ingår i bankens samhällsnytta.
– Vi är glada att kunna stötta Karlshamns Hundungdom efter det som hänt. För oss är det en självklarhet att bidra till våra lokala föreningar som gör det bättre och trivsammare att växa upp, bo och verka i Karlshamns och Olofströms kommuner, säger Roger Johansson, vd Sparbanken i Karlshamn.

 

Banken bidrar med 20 000 kr till föreningen för att hjälpa till efter senaste tidens skadegörelser.
– Det är en jättestor hjälp för oss, särskilt nu under pandemin. Vi är väldigt tacksamma för bankens stöd. Pengarna kommer dels gå till att köpa nya agility-hinder, dels till bygget av staketet, säger Catja.

 

Karlshamns Hundungdom har många medlemmar som tävlar agility på elit-nivå och föreningens agility-plan är viktig för medlemmarna.
– Det betyder mycket för våra medlemmar att de kan fortsätta träna hos oss. Nu hoppas vi att vi kan sätta stopp på den här skadegörelsen en gång för alla, avslutar Catja.

Karlshamns Hundungdom

Föreningen startades 1990 och 1992 flyttade Karlshamns Hundungdom till gamla flygfältet i Asarum. Föreningen vänder sig främst till ungdomar mellan 7-25 men alla är välkomna oavsett ålder och hund. Föreningen har 243 medlemmar. 

Catja tränar med sin hund Kid.
Catja tränar med sin hund Kid.