Meny
Om banken
Samhällsnyttan
Kontakta oss

Per Richardsson blir ny VD för Sparbanken i Karlshamn

Styrelsen för Sparbanken i Karlshamn har utsett Per Richardsson till ny vd. Per kommer närmast som vice-vd och CFO för koncernen Erlandsson och var tidigare vd för Varbergs Sparbank.

Per Richardsson har en bred och gedigen erfarenhet i ledande positioner och har varit verksam inom bankbranschen i över 30 år.
– Vi är oerhört glada och stolta över att kunna presentera Per som ny vd. Vi är tacksamma över att kunna knyta en kompetent och redan etablerad Sparbank-vd till oss. Styrelsen har haft en noggrann och målinriktad rekryteringsprocess utan tidspress. Per är med sin gedigna bakgrund och sitt brinnande intresse för Sparbanksidén rätt person att leda och fortsätta utveckla Sparbanken i Karlshamns verksamhet in i framtiden, säger Per-Anders Johansson, ordförande i bankens styrelse.


Per Richardsson har levt och andats Sparbanksidén under många år och har ett äkta Sparbankshjärta. Pers syn stämmer väl överens med styrelsens om hur Sparbanken i Karlshamn ska drivas och utvecklas för att behålla sin roll i samhället.
– Jag är glad och mycket hedrad över att vara utsedd till ny vd för Sparbanken i Karlshamn. Det är en stark, välskött lokal bank som gör skillnad i samhället. En riktig Sparbank. Att vara vd för en Sparbank är det bästa jobbet jag haft och jag ser fram emot att ta över stafettpinnen och att fortsätta utveckla banken tillsammans med styrelsen och alla duktiga medarbetare, säger Per Richardsson.


Per kommer att tillträda rollen som vd den 1 oktober och bankens nuvarande vd Roger Johansson kommer att gå i pension enligt plan.
– Från styrelsen vill vi rikta ett stort tack till Roger för det inspirerande styrelsearbetet vi haft under åren med Roger som bankens vd samtidigt som vi önskar Per all framgång som ny vd, avslutar Per-Anders Johansson, ordförande i bankens styrelse.

Per Richardsson.