Meny
Om banken
Samhällsnyttan
Kontakta oss

Lär känna bankens nya vd Per Richardsson!

Med energi, drivkraft och ett äkta sparbankshjärta. Per Richardsson bytte västkusten till den bästa kusten för att få göra det han älskar; att vara Sparbanks-vd.

– Vi har flyttat hit! Jag känner mig upprymd över att äntligen vara på plats och att få leda banken framåt och få bo här, säger Per, ny vd på Sparbanken i Karlshamn och ny Karlshamns-bo.

 

I sin roll som vd brinner Per extra mycket för nöjda kunder och stolta medarbetare.

– Jag vill fortsätta utveckla banken i en positiv riktning för dig som kund och för det lokala samhället. Tillsammans med hela banken ska vi göra en bra bank bättre. Vi ska fortsätta utveckla vår servicenivå och jobba med att ha fortsatt nöjda kunder. Alla inom bank-branschen behöver utveckla sig och förbättra sig efter kundernas önskemål och behov, säger Per som beskriver sig själv som en positiv person med mycket energi.

 

Öppenhet, tydlighet och enkelhet är tre ledord för Per som märks både privat och på jobbet. Han har mångårig erfarenhet inom bank och har bland annat arbetat som vd på Varbergs Sparbank i nio år. Ett äkta Sparbankshjärta slutar aldrig att klappa. Efter ett par år som vice-vd och CFO för koncernen Erlandsson längtade Per tillbaka till Sparbanksvärlden.

– En Sparbank har en betydelsefull roll i lokalsamhället och bidrar till att samhället kan utvecklas och växa. Banken ger också tillbaka till bland annat föreningsliv, näringsliv och kulturen. Den här kombinationen tycker jag är fantastisk och är stolt över att få vara en del av.

 

Bollsport och körsång

Per är gammal tennisspelare och idrotten har alltid varit en del av hans liv. På fritiden blir det numera golf, träning på gym, löpning och aktiviteter med familjen. Men Per avslöjar också något som kanske inte så många vet om honom.

– Under skoltiden var jag sångare i ett rockband. Jag var nog en av få killar som faktiskt tyckte det var skoj att gå till kören i skolan. Idrott och musik går i vår släktådra.

 

Det sista flyttlasset har kommit till staun.

– Jag och min Elisa ser jättemycket fram emot att bli Karlshamns-bor på riktigt och bli en del av samhället här. Golfklubben har jag redan siktat in mig på. Jag tycker om att vara med i olika sammanhang. Nu ska vi lära känna Karlshamn, avslutar Per.

Per Richardsson

Gör: vd Sparbanken i Karlshamn
Familj: Elisa och våra två döttrar Mikaela och Cathlin och fem barnbarn.
Intressen: Golf, träning, familjen och sociala sammanhang.