Meny
Om banken
Samhällsnyttan
Kontakta oss

”Genom vårt UF-företag har vi verkligen lärt oss hur det är att driva ett riktigt företag”

UF-året är slut för den här gången. Vi frågade några UF-företag vilka lärdomar de tar med sig från året som Ung Företagare.

2020-04-15

”Genom vårt UF-företag har vi lärt oss och fått ta del av massor av användbara kunskaper. Exempel på vad vi lärt oss är att vara kreativa, lösa problem, hantera ekonomi, sälja, service och bemötande, ta ansvar och att samarbeta”, berättar Kiana & Sabina  Frame me UF.

 

Företaget säljer posters inklusive ram där kunden själv kan välja motiv genom att skicka in en valfri bild till företaget. 

”Vi har satsat på att ha väldigt låga priser för att alla ska få möjlighet att göra sitt hem lite mer hemtrevligt och mysigt”, avslutar Kiana & Sabina.

Kajsa & Annie på Profilvatten UF .
Kajsa & Annie på Profilvatten UF.

”Genom vårt UF-företag har vi verkligen lärt oss hur det är att driva ett riktigt företag. Det är hela tiden ett ansvar, mail, telefonsamtal och möten, men det är just allt detta som är så himla roligt!”, säger Kajsa & Annie  Profilvatten UF som säljer profilerade PET-flaskor med vatten till företag och privatpersoner.

Felix, Kim & Kenneth på Resq UF.
Felix, Kim & Kenneth på Resq UF.

”Vi har lärt oss hur man bygger upp ett företag från grunden, och alla delar som behövs för att det ska funka. Det är mycket bra att ha med sig i framtiden ifall man vill starta eget. Vi har lärt oss att ta ansvar för saker och ting. Ett företags rykte står på spel och det vill man inte att det ska vara dåligt. Det har varit bra att fått uppleva detta och lära sig hur man gör. Väldigt lärorikt!”, berättar Felix, Kim & Kenneth  Resq UF som säljer hoodies med företagstrycket ''Resq'' på.

30% av företagets slutgiltiga vinst går till välgörenhetsorganisationen Läkare Utan Gränser.

”Vi känner att vi vill göra något som kan bidra”, säger Felix, Kim & Kenneth.

”Genom vårt UF-företag har vi lärt oss hur företag fungerar och fått bli mer vuxna i och med att man har ett eget företag och får ta ansvar. Vi har också lärt oss mer om ekonomi och att samarbeta trots svåra situationer”, säger Nikki & Joana på List it UF som tillverkar en produkt som är döpt till LIST IT-Brickan som är en produkt för dig som handlar med kundvagn och inköpslistor.

Alice, Amelie, Ellen & Fjolla på Peach UF.
Alice, Amelie, Ellen & Fjolla på Peach UF.

”Genom vårt UF-företag har vi lärt oss att ta ansvar och ta tag i problem genom att lösa dem tillsammans. Lyssna och respektera varandras åsikter. Vi har också lärt oss hur det är att starta och driva ett företag och hur krävande det ibland kan vara. Men tillsammans har vi kunnat gå igenom detta året och löst det mesta på vägen. Det har givit oss lärdomar för framtiden”, berättar Alice, Amelie, Ellen & Fjolla på Peach UF som erbjuder praktiska återanvändbara nätpåsar till frukt och grönsaker gjorda av återvunna PET-flaskor.

Hanna & Nova på AllDIA UF.
Hanna & Nova på AllDIA UF.

”Genom vårt UF-företag har vi lärt oss mer om att nå ut till andra och att våga utmana oss själva. Vi har även blivit bättre på att stå upp för vår egen produkt och våga tro på våra idéer”, säger Hanna & Nova på AllDIA UF som jobbar med att informera om allergi och diabetes genom att sälja informationsböcker om de båda ämnena, innehållande fakta men även tips till allmänheten.

 

Banken är glad över att ha fått vara en del av många drivna unga företagares resa under året och önskar alla ett stort lycka till i framtiden!

 

I år var banken värd för tävlingen Årets UF-företag som skulle delats ut på UF-mässan, som ställdes in på grund av coronaviruset. Istället blev det en digital prisutdelning som hölls i förra veckan. Vi önskar ett stort grattis till vinnarna Design By Ronneby UF som tog hem vinsten och kommer att delta i SM i Ung Företagsamhet. Lycka till!