Meny
Samhällsnyttan

Hjältekassans första hjältar Jens och René bjuder de äldre på trivselsång

Hjältekassan har fått sina första hjältar. Musikerna René Saulesco och Jens U Nilsson vill sprida glädje med sin sång och musik för våra äldre i sommar. Duon kommer att besöka ett flertal äldreboenden i Karlshamns och Olofströms kommuner. En hjälteinsats som ger glädje till de äldre som har det extra kämpigt på grund av coronavirusets smittspridning.

Vilka är ni?

Vi är två glada och positiva medborgare som gläds åt att kunna sprida lite glädje till andra med vår sång och musik. Vi jobbar båda som musiklärare på Österslättsskolan och musicerar mycket själva. Ibland tillsammans i olika konstellationer. 

 

Varför ansökte ni till Hjältekassan?

Det var för att våra svärföräldrar nu är på boende och vi ville uppmuntra och glädja de som bor där med lite sång och musik. Efter vår första runda med trivselsång ville alla att vi absolut skulle komma tillbaka under sommaren. Vi fick se Hjältekassan och tänkte att det kanske skulle kunna hjälpa oss att kunna komma ut en runda till. Det går ju inte att komma förbi att det ändå medför en del kostnader för oss att göra det här.

 

Vilken är er hjälteinsats?

Det är att få se och känna den glädje som uppstår på våra äldreboenden när vi kommer. Att få frågan ”när kommer ni nästa gång”. Att få höra ”det här var det bästa jag hört”. När vi hör och ser all den glädjen känner vi oss som hjältar😄.

 

Varför är det viktigt?

Vi måste alla ta hand om varandra och det är viktigt att inte glömma bort våra äldre som har det extra kämpigt just nu. Det är ju de som byggt upp allt för oss. 

 

På vilket sätt hjälper er insats andra i tuffa corona-tider?

Det kommer någon och bjuder på sång och musik som inte bara är glädjefyllt utan också viktigt för att må bra. Även personalen på våra äldreboenden uppskattar detta. Vi ser minsann många i personalen som sitter och smygsjunger med. Ja, de är även uppe och tar några danssteg. 

 

Uppdatering: Jens och René genomför även en andra turné under september tack vare ytterligare ekonomiskt stöd från Hjältekassan och bankens stiftelser Kyrkhults Sparbanks Utvecklingsstiftelse och Sparbanken i Karlshamns Näringslivsstiftelse.