Meny
Samhällsnyttan

Musik via sociala medier ska skapa samhörighet

De lokala eldsjälarna Lena Mattsson och Roger Karlsson, Musik I Carlshamn, har spelat och sjungit utomhus på LSS-boenden och äldreboenden i Karlshamns kommun under våren och sommaren. Nu när hösten kommer vill de kunna fortsätta sprida glädje för de som blivit isolerade på grund av coronaviruset. Genom att sända musik live via sociala medier kan de fortfarande nå de som bor på LSS-boenden, äldreboenden och alla andra som blivit isolerade i sitt hem.

– Nu under hösten kan vi tack vare Hjältekassan fortsätta med musik och sång till de mest drabbade, både inom LSS och äldreomsorg. Även för de som sitter hemma i karantän. Det här är ett sätt att känna samhörighet och vi kan fortsätta nå varandra digitalt. Att se hur glada människor blir av musik är det bästa med det här, berättar Lena.


Med hjälp av Hjältekassan kommer Lena och Roger få verktygen att kunna sända musik hemifrån på Facebook och vem som helst kan ta del av musiken.
– Vi har ju inte kunnat arrangera några musikföreställningar i år och vårt årliga Musiktält i Näsviken under Östersjöfestivalen kunde vi tyvärr inte heller genomföra. Det känns fantastiskt kul att vi nu får nya möjligheter att nå ut digitalt. Det här blir en helt ny värld för oss. Vi är många som är engagerade i föreningen och alla ställer upp. Det finns mycket hjärta i vår förening.


Föreningen kommer att sända en gång i veckan, både med och utan gäster, hemifrån vardagsrummet.
– Detta förenklar det betydligt för oss. Så slipper vi låna utrustning och lokal som vi gjort tidigare, avslutar Lena.


Musik I Carlshamn tilldelas ekonomiskt stöd via Hjältekassan och Sparbanken i Karlshamns Näringslivsstiftelse.
 

Lena och Roger har även planer på att sända konserter live och att starta en podcast.