Meny
Om banken
Samhällsnyttan
Kontakta oss

"Det är en positiv klang över det hela" - Kalle Moraeus inför Kaffekalaset

Den 28 oktober är det återigen dags för Sparbanken i Karlshamns Kaffekalas i Bellevueparken i Karlshamn. Denna gång gästas vi av spelmannen, kompositören och programledaren Kalle Moraeus. 

Kalle Moraeus är en man med många strängar på sin lyra. Som kanske mest känd för sin karriär som folkmusiker och spelman i Orsa Spelmän och Benny Andersson Orkester har han varit aktiv på Sveriges scener i snart 40 år. Under det senaste årtiondet har Kalle kunnat ses i tv-rutan i olika sammanhang, bland annat som medverkande i Melodifestivalen och Allsång på Skansen, som julvärd på SVT och programledare för Moraeus med mera och Så ska det låta. Under hösten 2022 är han aktuell med turnén Thank you for the music – en hyllning till Björn och Benny.

 

Den 28 oktober gör han en avstickare från turnén för att gästa oss på Kaffekalaset i Bellevueparken i Karlshamn. Vi fick en pratstund med Kalle inför hans besök.

 

Hej Kalle, hur står det till? Hur går det med turnén?

– Det är bra. Jag har lite ryggskott, men det ska nog ordna sig. Det är fullt ös med turnén. Vi har kört 6 föreställningar, så nu är det bara 20 kvar. 

 

Vi är så glada att du har möjlighet att gästa oss i Karlshamn den 28 oktober. Har du varit i Karlshamn innan?

– Ja någon gång, men det är inte så att jag minns. Jag har ju varit överallt i hela landet. Det finns nog inte en kommun jag inte har spelat i. Men man brukar komma ihåg när man kommer dit och ser hur det är. ”Just det, här har jag ju varit förr”, tänker man då. Jag var i Åhus i somras, där trodde jag inte att jag hade varit tills jag såg att det är där de gör Absolut Vodka. Då kom jag ihåg att jag hade spelat där förut.

 

Vad ser du fram emot med Kaffekalaset?

– Det ska bli jättetrevligt. Det är en positiv klang över det hela. Kaffekalas känns lite gammeldags och det är roligt. Det är en fantastiskt bra sak som ni som sparbank gör. Sparbanker är fina banker som ofta har fina relationer till sina kunder. Jag har själv en väldigt bra relation med min sparbank. Det är skillnad mot storbankerna som knappt har sina kontor kvar. Det är viktigt med en livskraftig miljö i bygden och där gör ni ett fantastiskt arbete.

 

Vad kan vi vänta oss från ditt framträdande?

– Vi brukar spela lite allt möjligt, jag och min pianist. Det kan vara folkmusik, visor, någon jazzlåt. Vi har ingen specifik genre. Vi tittar ut på publiken och ser vad det är för ålder, och så anpassar vi utefter det. Sen kommer jag väl köra mina egna låtar också, någon hitlåt som folk känner igen.

 

Fiolen och gitarren följer med, sen sjunger vi och så har jag en benägenhet att prata mycket också. Men jag ska försöka hålla nere det mellan låtarna. Man får anpassa efter hur det ser ut och vara lite flexibel när man står på scenen. Det tillhör yrkesrollen.

 

Ja, man kan tänka sig att du har kunnat arbeta upp en bra rutin för det under alla år på scen?

– Ja det får man nog säga. Man brukar säga att om man spelat för länge så spelar man på ”rutinens brant”, men där är jag nog inte riktigt ännu.

 

Nu är det bara några veckor kvar tills Kaffekalaset drar igång. Är det något du skulle vilja hälsa till besökarna innan vi ses i Karlshamn?

– Jag hoppas ni kommer med ett gott humör och att vi ska ha en trevlig stund tillsammans. Vi ses där så blir det kanon!

 

 

Vi ses den 28 oktober i Bellevueparken.

Varmt välkommen på Kaffekalas!

Kaffekalas

Datum: 28 oktober

Plats: Bellevueparken, Karlshamn

Tid: 14.00

 

Biljetter kostar 150 kronor och säljs av Nöjeskompaniet,
telefon 0454 - 52057.