Meny
Om banken
Samhällsnyttan
Kontakta oss

Medarbetarporträtt: ” Det finns en bra personalkultur och är en bank med hög service”

Med engagemang för kund, företagande och föreningsliv. Frida Dalberg, ny företagsrådgivare på Sparbanken i Karlshamn, trivs bra i sin roll på banken.

Frida kallar sig själv för en ”Asarumstjej” och är uppvuxen i Korpadalen. När det var dags att lämna boet och prova vingarna hamnade hon i Västerås där hon studerade till Civilekonom.
– Länge visste jag inte vad jag ville plugga, men efter att ha sommarjobbat på ekonomiavdelningen på AAK bestämde jag mig för ekonomi, berättar Frida.


Efter utbildningen började Frida på revisionsbyrån PwC i Stockholm och arbetade med att hjälpa små och stora företag med deras redovisning. Hon har även arbetat på Karolinska Institutet och på KPMG. När hon arbetade på den senare kom frågan om boende upp.
– Vi åkte fram och tillbaka mellan Stockholm och Karlshamn. Är det här vi ska bo eller? Det är ju ganska bra i Karlshamn. Här finns hav, natur och familj.


2011 gick flyttlasset till Karlshamn och Frida började arbeta med den lokala marknaden i Karlshamn på PWC och sedan vidare till KPMG där Sparbanken i Karlshamn blev en samarbetspartner.
– Jag har alltid spanat lite på sparbanken. Det finns en bra personalkultur och är en bank med hög service. Det lockade mig. Efter tio år i revisionsbranschen ville jag göra något annat och när en tjänst dök upp tog jag chansen och sökte.


Frida fick jobbet och började i november 2019 och har snart arbetat sex månader i banken.
– Jag trivs jättebra och har känt mig väl mottagen från början. Det finns alltid någon som ställer upp när man har frågor. Jag tycker att banken som helhet är trivsam och bra. Man bryr sig om varandra här, säger Frida.


Vad är roligast med ditt jobb?
– Att möta kunder och hjälpa dem att utveckla sitt företag. Som en lokal sparbank finns det ett stort spann av kunder vilket är roligt. Det är både små och stora företag i en mängd olika branscher. Det är kul att få sätta sig in i olika verksamheter.


Hög service är en av bankens starka grundvärderingar.
– Det är viktigt med hög service och att finnas tillgängliga för kunderna. Vi försöker ta snabba kundmöten. Det är också viktigt att ha kul på jobbet och det har jag. Vi arbetar bra tillsammans. Det finns mycket kompetens på banken, vilket är en styrka. Jag känner att jag utvecklas hela tiden, berättar Frida.


En annan grundvärdering är samhällsnyttan. En stor del av bankens överskott satsas på kultur, idrott, föreningsliv, utbildning, utveckling och nyföretagande.
– Det är fantastiskt att banken stöttar föreningslivet, näringslivet och bygden i stort. Det gör verkligen skillnad för våra barn och ungdomar. Jag har väldigt aktiva barn och är därmed en aktiv förälder i deras föreningar – vilket är väldigt kul! Bankens samhällsnytta bidrar till en bra miljö för alla som bor här.


På fritiden vill Frida gärna röra sig utomhus i skog och mark med familjen.
– Jag är gärna ute och springer eller tillbringar tid med familjen utomhus. Vi tar också del av det lokala kulturlivet och tycker om att gå på teater. I Karlshamn finns allt som jag behöver just nu. Det är litet men det finns ändå mycket att göra. Dessutom byggde vi vårt drömhus vid havet för fem år sedan där vi trivs jättebra. Jag har aldrig ångrat att vi flyttade tillbaka.


Har du någon dold talang?
– Jag har ett bra löpsteg och har sprungit Stockholm Marathon!
 

Frida Dalberg

Ålder: 37 år
År i banken: ett halvt år
Dold talang:  Ett bra löpsteg