Meny
Om banken
Samhällsnyttan
Kontakta oss

”Jag vill att den yngre generationen ska känna samma trygghet med banken som jag gjort”

Kund sedan barnsben, Alice Nilsson minns när hon som barn fick sin första egna bankbok av sina föräldrar. Sedan dess har hon varit kund i Sparbanken i Karlshamn i alla år och fått hjälp i både med- och motgång i livet.

Alice skrev ett meddelande till banken på Facebook där hon delade med sig av sina tankar. Hon skrev såhär:


”Sitter här och funderar på alla år jag varit kund hos er, det började med att mina föräldrar gav mig en bankbok hos er när jag var barn och idag är jag snart 74 år och tyvärr bara en liten småsparare men har aldrig känt mig nervärderad på något sätt hos er utan ni har hjälpt mig i både sorg och glädje, ni får aldrig lägga ner vår bank som man ibland är lite rädd för ”


Vi fick en pratstund med Alice och ställde några frågor. Alice har bott största delen av sitt liv i Karlshamn.
– Karlshamn är en underbar stad. Jag har bott här hela mitt liv, bortsett från två år i Bräkne Hoby, och här ska jag stanna.


Alice är numera en ”digital pensionär” och sköter de flesta av sina bankärenden via internet och telefonen.
– Jag har alltid blivit vänligt bemött hos banken. Jag har fått hjälp i både sorg och glädje. När min son var 6 år blev jag ensamstående och det var en tuff tid. Då hade jag väldigt mycket hjälp av banken och min dåvarande rådgivare, Lena. Därefter har jag haft flera rådgivare genom åren – alla lika hjälpsamma och kunniga.


Alice uppskattar bankens engagemang för samhället och går på de flesta av evenemangen som anordnas.
– Jag tycker det är jättefint att vinsten går till bygdens föreningar. Jag var med under 190-årskalaset i Rosengården och röstade. Jag var också med på Kaffekalaset under Östersjöfestivalen. Ja, jag är med överallt säger Alice och skrattar.


Att banken syns ute i samhället tycker Alice är bra.
– Det är väldigt roligt med alla saker som anordnas och att banken syns. Då lär man känna sin bank. Jag tycker att det är fantastiskt. Det är också bra med samarbetet med lokala företag. Många föreningar skulle inte finnas idag om det inte vore för den hjälp de fått utav banken.


Alice minns när hon gick till banken som barn.
– Jag var så stolt när jag gick till bankkontoret och satte in fem kronor på sparkontot. Jag fick höra att om jag sparar så växer mina pengar. Jag har aldrig kunnat spara mycket och ibland har jag behövt hjälp. Jag har alltid fått bra hjälp och bra amorteringsplaner som jag kunnat följa. Ni behövs verkligen, säger Alice.


Varför är det viktigt att banken finns kvar?
– Jag läser om den ena banken som säljs ut efter den andra och företag som läggs ner. Jag blir rädd. Det får inte hända med Sparbanken i Karlshamn. Det är viktigt att kunna få rådgivning och kunna låna. Jag hoppas och vill att den yngre generationen ska känna samma trygghet med banken som jag gjort under alla mina år, avslutar Alice.
 

Alice Nilsson.
Alice Nilsson.

"Jag tycker det är jättefint att vinsten går till bygdens föreningar. Jag var med under 190-årskalaset i Rosengården och röstade. Jag var också med på Kaffekalaset under Östersjöfestivalen. Ja, jag är med överallt."

Alice Nilsson