Det blir en storslagen musikupplevelse med livemusik för stora och små och med Emils alla hyss och sånger. Föreställningen kan ses på Karlshamns Stadsteater den 9 december.

Sandelius kultur och nöje presenterar Emils Jul i samarbete med Karlshamns musiksällskap med stor orkester och barnkören Mörtarna från Karlskrona kulturskola. Det blir första gången i historien som de står på samma scen.

Banken vill ge alla barn chans att gå på teater

Sparbanken i Karlshamns Näringslivsstiftelse har köpt de två förställningarna som kommer att hållas i Karlshamn, vilket blir totalt 1 000 biljetter. Detta har stiftelsen gjort för att kunna ge alla barn i Karlshamns kommun möjligheten att gå gratis på ett evenemang som många barn och barnfamiljer annars inte skulle ha möjlighet att få uppleva.

­­ – Av de 1 000 biljetterna som finns, kommer 600 släppas för gratisbokning. Ytterligare 400 biljetter finns men är öronmärkta de som verkligen behöver dem mest och har minst möjlighet. De distribueras med hjälp av en rad olika organisationer som jobbar med sociala frågor och når rätt via sina nätverk och kanaler. Responsen från dessa organisationer har varit fantastisk, säger Jonke Höglund, ansvarig för samhällsnyttan på Sparbanken i Karlshamn.

Biljetterna släpps den 15 september och kan bokas gratis via Nortic!