Meny
Om banken
Samhällsnyttan
Kontakta oss

Jullov på liten budget – 10 tips på roliga aktiviteter

Äntligen är det dags för det efterlängtade jullovet! Här hittar du ekonomiska och roliga aktiviteter i jul.

  1. Gå ut – för att få komma in igen. Det är alltid skönt att vara ute i friska luften, men känslan man tar med sig in är oslagbar. Så gå ut även om det är ruggigt ute, bara för att få komma in till något varmt att dricka och för att krypa upp under filten i soffan.
  2. Bada gratis under vecka 52 på Väggabadet och Holjebadet. Gäller för dig som är mellan 0–18 år. Mer information finns här.
  3. Låna grejer för nya upplevelser. Hör med en kompis, eller låna utrustning helt gratis hos Fritidsbibblan för olika aktiviteter. Fritidsbibblan lånar ut sport- och fritidsprylar precis på samma sätt som ett bibliotek.
  4. Testa ett nytt recept du inte provat tidigare och laga tillsammans med familj eller vänner! Egen pasta går till exempel att göra utan maskin om man har en kavel.
  5. Hitta på en handling, sätt figurer eller dockor i rollerna och gör en egen film. Filma med telefonen och redigera i en app (det finns många som går att ladda ner gratis).
  6. Ta en sväng till biblioteket och låna vilka böcker du vill, helt gratis! Många bibliotek har också roliga aktiviteter man kan gå på under loven.
  7. Gå på spa hemma! Att gå på spa måste inte kosta skjortan. Skapa ditt eget hemmaspa! Bada, gör ansiktsmask, måla naglarna och skrubba kroppen.
  8. Gör egna tävlingar! Sätt ihop ett musikquiz eller en frågesport och tävla mot varandra. Roligt från förberedelse till (eventuell) vinst! Den här leken går förstås utmärkt att köra på distans, digitalt med bild blir det nästan som att ses.
  9. Baka julgodis, pyssla, drick glögg och titta på gamla julkalendrar eller julfilmer för att skapa julstämning!
  10. Ofta anordnar kommunen och lokala föreningar gratis aktiviteter under loven. Kolla in din hemkommuns hemsida för att se vad som erbjuds där du bor.

Aktuellt på banken

Miljoner som gör skillnad

Sparbanken i Karlshamn och Sparbanken i Karlshamns stiftelser går nu ut med flera stödinsatser i Karlshamns och Olofströms kommun. Gratis jullovsbad för barn och ungdomar, 2,4 miljoner i extra föreningsstöd och 100 000 kr i julgåva till lokala hjälporganisationer.

Sparsamma tips till matkassen

Veckans erbjudande, storkok och byta ut råvaror i recept. Det är några tips från bankens medarbetare på att hålla nere prislappen på matkassen.