Meny
Om banken
Samhällsnyttan
Kontakta oss

Gemensam insats: 250 000 kr till att rädda fåglarna efter oljeutsläppet!

Just nu pågår ett omfattande saneringsarbete där många inblandade hjälps åt att suga upp olja och begränsa skadorna på djur och natur efter fartygsolyckan i Pukaviksbukten. Extra utsatta har våra lokala sjöfåglar blivit som behöver tvättas rena för att räddas från oljan. Det är ett svårt och omfattande arbete som görs av Katastrofhjälpen för fåglar och vilt, KFV. För att hjälpa har vi nu gått ihop och skänker 250 000 kr till räddningsarbetet.

– Det är helt otroligt. Jag kan inte beskriva hur mycket det här betyder. Vi är otroligt tacksamma. Just nu är det jättetufft och vi gör det vi kan och det behövs verkligen resurser, säger en rörd Beng-Arne Nilsson, rehabiliterare på den ideella organisationen KFV i Blekinge, när han nås av nyheten.

Sparbanken i Karlshamn, Sölvesborg-Mjällby Sparbank och Ivetofta Sparbank i Bromölla bidrar med 50 000 kr vardera. Sparbanken Skåne bidrar med 100 000 kr.

– Vi känner alla en stor sorg kring den katastrof som drabbat Pukaviksbukten som kommer lämna stora spår för natur, djurliv och människor. Vi är ödmjuka inför alla dem som kämpar minut för minut för att lindra konsekvenserna så gott det går, säger Stefan Ohlson, VD Sölvesborg-Mjällby Sparbank.

Tillsammans vill vi hjälpas åt i tuffa tider. Att värna om den lokala miljön med dess djur och natur är en hjärtefråga och vi vill göra en insats för platsen där våra sparbankshjärtan bankar. 🧡

– I den här svåra stunden känns det bra att sparbankerna i närområdet sluter upp och gör en gemensam insats i saneringsarbetet för att begränsa skadorna på djur och natur. Tillsammans skänker vi 250 000 kr och hoppas på så sätt bidra i det som är mest kritiskt kring katastrofhjälpens insats för fåglarna i våra verksamhetsområden, säger Per Richardsson, vd Sparbanken i Karlshamn.
 

bengt_arne
Bengt-Arne Nilsson

Katastrofhjälp - Fåglar och Vilts Riksförbund (KFV)

KFV Riks är ett riksförbund bestående av ett 40-tal lokalföreningar och rehabiliterare spridda över hela landet från Ystad i söder till Haparanda i norr.

KFV:s verksamhetsområde är rehabilitering av fåglar och vilt, där allt arbete sker ideellt och KFV:s etiska regler är ledstjärna.