Meny
Om banken
Samhällsnyttan
Kontakta oss

2,4 miljoner till föreningslivet

Banken sponsrar årligen lokala föreningar i Karlshamns och Olofströms kommuner. Nu ger banken ett extra föreningsstöd för att möta de senaste årens försämrade ekonomiska läge. Totalt är det 76 föreningar som får dela på 2,4 miljoner kronor. Stödet går till föreningar i Karlshamns och Olofströms kommuner med verksamhet för barn och unga. Stödet fördelas utifrån storleken på barn- och ungdomsverksamheten.

”Det var med tårar i ögonen jag mottog beskedet att vi får en "tidig julklapp” av banken. Ni anar inte hur mycket denna betyder för vår förening!”
Per Widerstrand, Ordförande OIBK

”Vi har haft samma matchställ i fyra års tid. Nu kan vi bland annat beställa nya matchställ till våra barn och ungdomar i föreningen. De här pengarna betyder jättemycket för oss.”
Marja-Sisko Ojala, OIBK

”Nu kan vi äntligen byta ut vår scenteknik som är 40 år gammal. Bidraget kommer också att gå till workshops för våra ledare som arbetar med barn och ungdomar. Teatersmedjan tackar Sparbanken i Karlshamn för det ständiga stödet och den generösa julklappen, som visar bankens stora hjärta för föreningslivet och kulturlivet i stort.”
Povel Andersson, Verksamhetsproducent Teatersmedjan i Blekinge

”Det här är historiskt! Jag har aldrig under mina 30 år plus inom föreningslivet varit med om att något liknande har hänt. Vi är otroligt tacksamma över det här stödet. Vi ska vara glada över att vi har en sådan aktör som Sparbanken i Karlshamn här.”
Janne Mattsson, ordförande Mörrum Hockey

Janne Mattsson Mörrum Hockey, Marja-Sisko Ojala och Ellen Norrman Franzén från OIBK och Povel Andersson från Teatersmedjan.

Vilka föreningar har fått Sparbanken i Karlshamns extra Föreningsstöd 2023?

Miljoner som gör skillnad

Sparbanken i Karlshamn och Sparbanken i Karlshamns stiftelser går nu ut med flera stödinsatser i Karlshamns och Olofströms kommun. Gratis jullovsbad för barn och ungdomar, 2,4 miljoner i extra föreningsstöd och 100 000 kr i julgåva till lokala hjälporganisationer.

Har din förening fått Sparbanken i Karlshamns extra föreningstöd 2023?