Meny
Om banken
Samhällsnyttan
Kontakta oss

100 000 kr i julgåva till behövande

Lokala hjälporganisationer får ett extra stöd i juletid att hjälpa våra medmänniskor som behöver det som mest. Summan på 100 000kr fördelas mellan fem lokala organisationer som får 20 000kr vardera.

”Bankens julgåva går oavkortat till kvinnor och barn som verkligen behöver det. Nu i juletid är det många som har det extra kämpigt då december är en dyr månad och allt har blivit dyrare både mat och leksaker. Nu kan vi ge det där lilla extra till kvinnor som just nu vänder på varenda krona. Vi är otroligt tacksamma för julgåvan och glada över att kunna göra skillnad för dessa kvinnor.”
Annelie Johnsson, Olofströms Kvinno- och tjejjour

”Det är fantastiskt! Vi är väldigt tacksamma över julgåvan. Vi är en liten lokalförening men har stor aktivitet. Alla arbetar ideellt. Med julgåvan vill vi göra något bra för de lokala barnen, det kan bli en cirkusskola eller en resa till Astrid Lindgrens värld. Ett varmt tack från oss.”
Ingrid Karlsson, Rädda Barnen Olofström

"Vi vill först börja med ett Stort Tack för ert generösa och fina bidrag till Kvinnojouren Karlshamn.
Detta bidrag kommer att kunna ge våra våldsutsatta kvinnor och barn en stund att få glömma det jobbiga och traumatiska de varit med om och få känna sig som en ”vanlig” familj.

Av bidraget vi fått av er kan Kvinnojouren Karlshamn erbjuda kvinnor och barn olika aktiviteter såsom bio, simhall, bowling, spa, presentkort att kunna köpa något de behöver mm. Kvinnojouren fyller 40 år 2024 som kommer att firas med en rad olika aktiviteter och förebyggande arbete där vi hoppas att kunna nå ut till kommunens medborgare.

Under 2023 har vi märkt en stor ökning hos familjer som söker sig till oss att de har det mycket svårt ekonomiskt också. Ert bidrag kommer att gynna dessa familjer."
Åter igen ett STORT TACK, Kvinnojouren Karlshamn

”Med det läge som råder i världen just nu är alla gåvor och bidrag till Majblomman viktiga. Vi har märkt en tydlig ökning av ansökningar under hösten och vintern. Stort tack till Er!”
Per Parnfelt, Mörrums Majblommeförening 

"Ett stort och varmt tack till er för det lokala stöd ni ger oss föreningar. Denna gåva kommer till stor hjälp i de lokala projekt vi har i Karlshamn och öppnar också upp möjlighet att skapa nya projekt för barnen. Stort tack!"
Eva Bergström, ordf Rädda Barnens lokalförening i Karlshamn

”Tack för gåvan från Sparbanken i Karlshamn. Pengarna går till att förgylla tillvaron för barn här i Karlshamn där vårdnadshavaren inte har den möjligheten. Än en gång ett stort tack!”
Anneli Bengtsson, ordförande Karlshamns Majblommeförening

Följande organisationer som får ta del av julgåvan:
 

  • Olofströms Kvinno- och Tjejjour
  • Karlshamns Kvinnojour
  • Rädda Barnens Lokalförening Olofström
  • Rädda Barnens Lokalförening Karlshamn
  • Majblommans Lokalföreningar, Mörrum, Asarum, Karlshamn och Olofström

Miljoner som gör skillnad

Sparbanken i Karlshamn och Sparbanken i Karlshamns stiftelser går nu ut med flera stödinsatser i Karlshamns och Olofströms kommun. Gratis jullovsbad för barn och ungdomar, 2,4 miljoner i extra föreningsstöd och 100 000 kr i julgåva till lokala hjälporganisationer.