Meny
Om banken
Samhällsnyttan
Kontakta oss

Medarbetarporträtt: ”Ju mer jag jobbar med detta desto roligare blir det”

Från en kust till en annan. Jörgen Lindh, företagsrådgivare med specialistkompetens inom skog- och lantbruk, växte upp i Kalmar men flyttade till Karlshamn redan som 7-åring. En stad han idag beskriver som ”hemma”.

– Karlshamn är en mysig och lagom stor stad. Det är nära till natur, skog och hav. Jag tycker det är en bra stad för barn att växa upp i. Karlshamn är hemma för mig, säger Jörgen.

Jörgens mamma växte upp på en gård och därifrån har hans intresse för jord och skog växt fram. Tillsammans med sina syskon tog de över föräldrarnas skogsbruk i början på 1980-talet och under 20 år var Jörgen skogsägare på distans. Något som han har stor nytta av i sitt jobb på banken.
– Det är klart en fördel och blir lättare när man själv är intresserad. Ju mer jag jobbar med detta desto roligare blir det eftersom man lär sig mer. Jag tycker det är väldigt kul att få jobba med de här frågorna.

Vad är så kul med skog?

– Det är en speciell känsla att äga sin egen skog. Jag tycker om att plantera och se saker växa, berättar Jörgen.

Jakt, hav och fiske är andra intressen.

– När jag kan så håller jag på med jakt eller så åker jag ut på havet och fiskar. Hav och båtliv ger mig möjlighet att koppla av och varva ner, berättar Jörgen.

Jörgen har arbetat sammanlagt tio år i banken. Efter studietiden i Lund har han även arbetat på Skatteverket, Länsförsäkringar och Nordea.

– Det är skillnad på bank och bank. Här hos oss är det nära till beslut. Vi är vårt motto. Vi är Nära, Bra och Nyttiga. Vi jobbar i den här bygden och det är den här bygden som vi kan. Jag gillar att vi ger tillbaka vår vinst till det lokala samhället.

Jörgen har ett starkt engagemang för sina kunder.

– Vi har trevliga och trogna kunder. Det är väldigt kul att följa alla våra kunder men speciellt unga företagare inom näringen. Det krävs ett mod att ge sig in i den här branschen.  Jag tror på svenskt lantbruk och att det kommer att finnas även i framtiden.

En sista fråga, har du någon dold talang?

– Haha, ja faktiskt så är jag väldigt bra på frågesport och det kanske inte så många vet, avslutar Jörgen.

Jörgen Lindh

Ålder: 54 år
År i banken: 10 år
Dold talang: Frågesport