Meny
Om banken
Samhällsnyttan
Kontakta oss

Medarbetarporträtt: ”Jag vill alltid göra det enklare och bättre för verksamheten och mina kollegor”

Med sinne för siffror och problemlösning. Lotta Johansson, administratör på Sparbanken i Karlshamn, är alltid beredd att ge en hjälpande hand till sina kollegor och har i över 30 år jobbat på banken i olika roller.

Lotta Johansson är uppvuxen i Norje och flyttade in till Karlshamn när hon var 21 år. Därefter hamnade hon på landet strax utanför stan.

– Jag trivs med närheten till havet men jag vill också kunna promenera i skogen och plocka svamp och bär. Jag verkligen stormtrivs på landet. Även om jag bor på landet har jag bara 7 min in till stan, säger Lotta Johansson.

 

Efter att ha gått ekonomisk linje på Komvux började Lotta år 1989 jobba på banken i växeln, som fanns på den tiden. Sedan dess har Lotta även arbetat som rådgivare på kontoret i Asarum, medarbetare på dåvarande Fondavdelningen och under flera år arbetade hon på Telefonbanken. Sedan 9 år tillbaka jobbar hon på den administrativa avdelningen.

– Många undrar hur man kan arbeta på samma arbetsplats så länge. För mig har det alltid funnits tjänster internt att söka. Jag har kunnat fortsätta utvecklas och lära mig nya saker men jag har alltid kommit tillbaka till det administrativa. Jag brinner för utredningsarbete och älskar att organisera och att hjälpa andra. Jag vill alltid göra det enklare och bättre för verksamheten och mina kollegor, berättar Lotta.

 

Skriva instruktioner, samarbeta med andra Sparbanker och att arbeta med bankens produkter som till exempel Karlshamns-Kortet och Takräntelånet är endast några av Lottas arbetsuppgifter.

– Jag har arbetat med flera interna projekt där fokus har varit på att förbättra och förenkla. Jag tycker det är roligt att få till rutiner som gör det bättre för alla. Får jag ett problem framför mig måste jag bara lösa det. Ingenting är omöjligt. För mig är det viktigt att vara noggrann och jag lämnar aldrig något åt slumpen. Det är ett jobb med ett stort ansvar och det gillar jag, berättar Lotta.

 

Vad är det bästa med Sparbanken i Karlshamn?

– Det är en fantastisk arbetsplats. Det är alltid roligt att gå till jobbet. När jag tänker tillbaka på allt jag fått uppleva genom åren och den sammanhållning vi har är jag tacksam. Jag trivs verkligen bra med mina arbetsuppgifter och mina kollegor. Sedan tycker jag också att det är fantastiskt bra vad banken gör för föreningslivet, säger Lotta.

 

Under många år har Lotta varit aktiv inom Karlshamns Ridklubb.

– Jag vet vad bankens sponsring betyder för föreningarna. Om det inte vore för banken hade kanske många små föreningar inte kunnat finnas kvar och ett rikt föreningsliv gör mycket för bygden, säger Lotta.

 

När Lotta inte håller ordning på siffror på banken är hon gärna utomhus.

– Jag älskar att vara ute oavsett väder och vind. Hästar ligger mig varmt om hjärtat och idag har vi två stycken hemma. Det är alltid någon box som ska mockas, någon häst som ska promeneras eller staket som ska lagas. Det finns alltid något att göra, säger Lotta och skrattar.

 

Hästlivet tar upp mycket av Lottas tid men hon tycker även om att läsa deckare och att umgås med barn och barnbarn.

 

Har du någon dold talang?

– Förutom organiserandet och problemlösandet är jag intresserad av matlagning. Det har alltid varit ett stort intresse och är något jag tycker är väldigt roligt. Jag lagar gärna vilt, men tycker också det är roligt att ”safta och sylta” och då gärna av bären som jag plockar på våra ägor. Jag försöker ta hand om det som växer runt omkring oss, avslutar Lotta.

Lotta Johansson

Ålder: 58 år
År i banken: 30 år
Dold talang: matlagning