Meny
Om banken
Samhällsnyttan
Kontakta oss

Medarbetarporträtt: ”Banken bidrar med glädje och nytta för många fler än bara våra kunder”

Engagerad, värderingsdriven och med känsla för ord. Anette Leitner, privatrådgivare Sparbanken i Karlshamn, brinner för att träffa kund och har arbetat på banken i över 30 år.

Anette Leitner är uppvuxen i Asarum och där har hon bott nästan hela livet förutom en vända inne i Karlshamn och ett år i Stockholm.

– Jag längtade hem hela tiden så vi flyttade tillbaka. Jag trivs i Asarum och i den här bygden. Vi har en fantastisk natur och skärgård. Efter alla år finns det fortfarande nya smultronställen att upptäcka. Sommartiden är den bästa tiden här, säger Anette.

 

Anette började på banken 1986 direkt efter gymnasiet och sommarjobbade först i kassa/kundtjänst.

– Vi var flera i samma årskull som började jobba på banken och än idag är många fortfarande kvar, berättar Anette.

 

Året efter blev hon fast anställd och började jobba på Högadals-kontoret, som låg vid Mc Donalds i Karlshamn, men som inte finns kvar idag. Därefter har hon arbetat på olika avdelningar och kontor. Sedan 1999 har Anette jobbat på kontoret i Asarum som privatrådgivare.

– Jag trivs jättebra. Eftersom jag bor här så känner jag folket här. Det som är roligast med att vara privatrådgivare är att jobba med placeringar. Att hjälpa kunden med sparande och pension. Att sätta upp olika mål med sitt sparande och sedan följa upp hur det har gått. Det är en bra trygghet att ha sparade pengar och ger större valmöjligheter för framtiden. Sedan är det också kul att träffa kunder som precis köpt hus och kunna hjälpa till med allt som hör husaffären till, säger Anette.

 

Anette har fått all sin utbildning internt via banken. Hon tycker att det är en bra arbetsgivare och hon har hela tiden kunnat utvecklas internt och kunnat utbilda sig vidare inom de områden hon velat.

– Jag tycker att bankens grundvärderingar är bra. Det som banken bidrar med när det kommer till samhällsnyttan är fantastiskt.  Jag var med på Östralycke när banken delade ut tårtor till alla äldre och det var jätteroligt att få se hur mycket det uppskattades. Banken bidrar med glädje och nytta för många fler än bara våra kunder. Jag är stolt över att jobba här, säger Anette.

 

Glädje finns också på kontoret.

– Vi har väldigt kul ihop på jobbet. Det är högt i tak och vi skojar med varandra. Vi är blandade åldrar och både tjejer och killar. Utöver jobbet så gör vi saker tillsammans, till exempel har vi haft olika turneringar. Vi har precis haft yatzy-turnering och näst på tur är dart. Det gör att vi har kul och lär känna varandra. Det är alltid kul att träffa kollegor från de andra kontoren också. Det är en god stämning på banken, berättar Anette.

 

På fritiden är Anette ute och joggar, tränar styrka, löser korsord, ser på serier eller umgås med vänner och familj.

– Jag är nog som folk är mest. Jag har också sjungit i kör i flera år. Jag vill inte vara inrutad utan tar nog mycket dagen som den kommer, säger Anette.

 

Har du någon dold talang?

– Jag är bra på att komma på texter. Om någon fyller år kan jag skriva ihop en sång och framföra. Jag har också skrivit en egen diktbok. Jag har alltid haft en kreativ sida ända sedan jag var liten. Att skriva dikter är ett sätt för mig att få ut känslor. Om jag grunnat på något eller känt mig nere kan det resultera i en dikt.

 

Anette tar fram diktboken som innehåller 22 dikter som skrivits under flera år. Dikterna handlar om kärlek, relationer och livet. Hon slår upp en sida och börjar läsa högt:

Nattmaran

Göm dig, sommarhimlen ser de osaliga själar
Vem du än är, gå bort vik hädan
Svik inte mig med löften och lämna inte kvar
hoppet om älskvärd längtan
Göm dig, inunder lummig grönska, när vi sakta går
i sötmans skog
Du vet att jag är svag, du nyttjar mitt inre
med din doft, din beröring, ditt lugna sinne
och strör silversalt i mina öppna sår
Så behövande är jag av dig
Men du vet inte hur du smärtar,
hur det tär och hur det förgör
Göm dig,, när nattens stjärnor
lyser starkare än diamanter
i solens glans
och gå för alltid bortanför min skugga

Anette Leitner

Ålder: 54 år
År i banken: 34 år
Dold talang: skriva dikter och sångtexter