Meny
Samhällsnyttan

Samhällsnyttan

Sparbanken i Karlshamn satsar en stor del av överskottet på kultur, idrott, föreningsliv, utbildning, utveckling och nyföretagande som gör det bättre och trivsammare att växa upp, bo och verka i Karlshamns och Olofströms kommuner. En del av överskottet används till att stärka banken så att den lokala förankringen ska kunna bestå även i framtiden.

Sponsringsansökan är nu stängd för i år. Den öppnas åter 1 oktober- 30 nov 2024

Banken sponsrar lokala föreningar

Sparbanken värnar om bygden och dess invånare. Dels genom att tillhandahålla tjänster till förmånliga villkor och dels genom att avsätta delar av årsvinsten till bland annat sponsorstöd på hemmaplan.

Two young adults pays with smart watch

Ung ekonomi

Ung ekonomi vänder sig till barn och unga i grundskolan och gymnasiet för att inspirera dem att se på sin ekonomi på ett sätt där de själva kan göra skillnad. Vi erbjuder föreläsningar för skolklasser, föreningar och på andra platser där barn och unga finns.

Hälsningar från föreningar

Tack vare sponsorstödet från banken har lokala förenignar möjlighet att driva sina verksamheter framåt.

Våra stiftelser

Det är inte bara direkt från Sparbanken i Karlshamn som det satsas pengar till trivsel och utveckling i Karlshamns och Olofströms kommuner. Det satsas också pengar via bankens två stiftelser - Sparbanken i Karlshamns Näringslivsstiftelse och Kyrkhults Sparbanks Utvecklingsstiftelse.

Nyhetsartiklar

Jonke Höglund is hold up a shirt from Mörrums GOIS

Sparbanken tror på Goiset: dubblar och förlänger sitt stöd!

Sparbanken i Karlshamn vill gärna vara med och hjälpa Mörrum Hockey i klubbens framtidsarbete. Banken inte bara förlänger sitt sponsorarrangemang – man fördubblar det också!

”Det är ett stort arbete som föreningen har gjort. Man har varit ärliga, öppna och vågat be om hjälp. Uppslutningen runt klubben har blivit fantastisk”, säger Jonke Höglund, ansvarig för samhällsnyttan på Sparbanken i Karlshamn.

2,6 miljoner till bygdens föreningar!

Som en äkta Sparbank ligger det i bankens dna att ge tillbaka till det lokala samhället. Under 2022 får hela 136 lokala föreningar sponsorstöd från banken.

Banken hjälper förening efter skadegörelse

Banken bidrar med 20 000 kr till Karlshamns Hundungdom för att hjälpa till efter senaste tidens skadegörelser.