Skaffa först Mobilt SäkerhetsID

Du som vårdnadshavare och ditt barn genomför anslutningen tillsammans:

 1. Barnet börjar med att ladda ner Sparbanken Privat-appen och BankID säkerhetsapp i sin mobil och inväntar sedan steg 5.
 2. Du som vårdnadshavare loggar in i Sparbanken Privat-appenoch klickar på "övriga tjänster" och sedan "hantera barns tjänster".
 3. Ange ditt barns personnummer i fältet "Lägg till barn", eller klicka på namnet om det redan visas. Tryck på "Aktivera Mobilt SäkerhetsID" och följ stegen för att godkänna.
 4. Välj "Hämta ID till annan enhet". En QR-kod visas, den ska barnet nu skanna via BankID-appen med sin mobilkamera. 
 5. Barnet startar sin BankID-app och klickar på "Aktivera BankID" för att starta igång kameran på sin mobil. Kameran riktas mot QR-koden som vårdnadshavaren fick i sin enhet.
 6. Barnet väljer sedan ett lösenord. Klart!

Uppgradera SäkerhetsID till Mobilt BankID

Är ditt barn 12 år eller äldre? Då rekommenderar vi att barnet uppgraderar till att även kunna använda sitt BankID utanför banken, till exempel för vårdtjänster och skola. Det gör ni såhär:

 1. Du som vårdnadshavare loggar in i Sparbanken Privat-appen och klickar på "övriga tjänster" och sedan "hantera barns tjänster"
 2. Välj det barn som du ska tillåta tjänsten för. Klicka på Läs mer och tillåt och följ stegen för att godkänna.
 3. Nu loggar barnet in i sin app och klickar på Övriga tjänster - Mobilt BankID - Beställ Mobilt BankID. När barnet valt en säkerhetskod är det klart!

Skaffa Mobilt BankID på bankkontor

För att kunna ansluta Mobilt BankID till ditt barn som är under 18 år måste ni båda vårdnadshavare vara överens om att ansluta ditt barn till tjänsten. Om inte båda kan besöka ett kontor samtidigt krävs en skriftlig fullmakt. Fullmakten ska undertecknas av båda vårdnadshavarna och vårdnadshavarnas namnteckningar ska bevittnas.

Engångsfullmakt förmyndare (pdf)

Vid tecknande av Mobilt BankID behöver ditt barn ha med sig:

 • Nationellt ID-kort, EU-Pass eller annan legitimation som är fullgod och giltig. 
 • Den mobila enhet där Mobilt BankID ska finnas samt BankID-appen nedladdad.