Meny
Samhällsnyttan

Föreningen som slår ett slag för bordtennisen

Ping pong! Detta ljuva ljud hörs onsdagar i Kyrkhults skolas gymnastiksal under barn och ungdomsträningen för Kyrkhults Bordtennisklubb – föreningen som vill slå ett slag för rörelseglädje och kamratskap.

– Det viktigaste är att ha roligt och röra på sig. Det är fantastiskt att se glädjen hos spelaren som är 7 år och samma glädje hos spelaren som är 85 år. Oavsett ålder kan alla trivas med bordtennisen. Det är också bra att träffa kamrater även utanför skolan, säger Jens Olofsson, ordförande Kyrkhults Bordtennisklubb.

 

1988 blev bordtennis en olympisk sport. Samma år bildades Kyrkhults Bordtennisklubb, som tidigare var en del av Kyrkhults Sportklubb.

– Vi kände att vi skulle vinna på att bli en egen förening. De senaste åren har det gått väldigt bra för oss och i dagsläget har vi två lag som spelar i riksserien, två lag i distriktsserien och många unga förmågor!

 

Sparbanken i Karlshamn är stolt sponsor till Kyrkhults Bordtennisklubb och många andra föreningar som bidrar till samhällsnyttan i Karlshamns och Olofströms kommuner.

– Banken är en av alla viktiga sponsorer som får vår verksamhet att fungera. Sponsorstödet går till material, licenser, lokalhyra, serieavgifter och att våra ungdomar kan åka och tävla.

 

Det är bollduell. Ljudet av den vita pingpongbollen ekar mot väggarna i Kyrkhults skolas gymnastiksal. En lokal som egentligen är för liten. Därför spelas seriespelet i riksserierna i Olofström och inte i Kyrkhult.

– En ny större lokal skulle betyda mycket för Kyrkhult och omgivningen. Vi skulle kunna få fler aktiva i föreningen. Även andra föreningar skulle gynnas av en ny lokal och nya sporter skulle vara möjliga. Att rekrytera ledare för att kunna erbjuda fler träningstillfällen för ungdomarna är hela tiden en svår bit att få ihop.  Det är bättre för våra barn och ungdomar att vara aktiv i en förening än att hänga på byn, avslutar Jens.

Summan på värdebeviset är för innevarande sponsringsavtal på 3 år.

Månadens förening – Kyrkhults Bordtennisklubb

Bildades: 1988

Medlemmar: 88

Aktiviteter: Barn och ungdomsverksamhet i Kyrkhult och Olofström, fyra representationslag senior i riksserien div 1, 3, 4 och 5.

Hemsida: https://idrottonline.se/KyrkhultsBTK-Bordtennis/

Jens Olofsson, ordförande Kyrkhults Bordtennisklubb.
Jens Olofsson, ordförande i Kyrkhults Bordtennisklubb.

Bankens sponsring av lokala föreningar

Årligen sponsrar banken lokala föreningar i Karlshamn och Olofströms kommun. Sponsringen är en stor del av bankens samhällsnytta, som bidrar till utveckling av det lokala föreningslivet. Varje månad belyser vi någon av dessa föreningar lite extra i något vi kallar ”Månadens förening”.