Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse på webben. Genom att besöka vår webbplats accepterar du vårt användande av kakor.

Till textinnehållet på sidan. Tryck Alt+S

Mobilbanken ung

Med mobilbanken ung kan tonåringarna hålla koll på pengarna, fylla på mobilen och skaka fram saldot. De kan även skapa egna sparmål och använda Lånkollen.

Mobilbanken ung

Se filmen

1. Ditt barn har Internetbanken ung

Då kan du ladda ner appen direkt och logga in med Mobilt BankID, Mobilt SäkerhetsID eller säkerhetsdosan som till Internetbanken ung. Sök efter Sparbanken ung i App Store eller Google Play.

2. Ditt barn saknar Internetbanken ung

Anslut Internetbanken ung till ditt barn i din egen mobilbank under Inställningar – Mobilbanken ung. Du kan även besöka ett bankkontor och intyga med en Skriftlig fullmakt (pdf)

3. Ladda ner appen

Sök efter Sparbanken ung i App Store eller Google Play. Ladda ner appen och logga in med Mobilt BankID, Mobilt SäkerhetsID eller säkerhetsdosan som till Internetbanken ung.
Stäng
 

Mobilbanken ung

Stäng

Nu kan barnen swisha med Mobilt SäkerhetsID

Beställ Mobilt SäkerhetsID och Swish i appen för privatpersoner

Nu kan barnen swisha med Mobilt SäkerhetsID

Mobilt SäkerhetsID och Swish kan enkelt beställas via vårdnadshavarens app. Mobilt SäkerhetsID är lika säkert som Mobilt BankID och ger barnet tillgång till internetbanken för unga och de tjänster du valt att aktivera.
Läs mer om Mobilt SäkerhetsID

Beställ Mobilt SäkerhetsID och Swish i appen för privatpersoner

Så här använder du Sparbanken ung

Appen har flera smarta funktioner för alla under 18 år. Här kan du läsa mer om funktionerna.

 • Kom igång med Mobilbanken ung

 • Hur mycket är mitt saldo värt?

 • Dra och överför

 • Ladda kontantkort

 • Ordlista och tips

 • Välj bakgrund

De vanligaste frågorna

 1. 1

  Vem kan använda Mobilbanken ung?

  Alla privatpersoner som är kunder i Swedbank och under 18 år kan använda appen. Sparbankskunder använder sig av Mobilbanken ung för Sparbankerna.

 2. 2

  Vilka inloggningssätt finns för appen?

  Det går att logga in i appen med Mobilt BankID och personlig kod. Den personliga koden är samma kod som används för att logga in i Internetbanken ung.

 3. 3

  Vilka konton visas i Mobilbanken ung?

  I Mobilbanken ung visas saldo på alla konton och fondkonton som är öppnade i barnets personnummer. Barnet kan göra överföringar mellan de konton som förmyndare godkänt att barnet får disponera medlen på.

 4. 4

  Vad kan man göra i appen utan att logga in?

  Man kan ladda ner appen utan att skaffa inloggning till den. Då går det att använda alla smarta funktioner så som att räkna på småutgifter, t.ex. hur många kaffe köper jag i veckan, använda spara- och valutaräknare samt ta del av våra tips och ordlista.

 5. 5

  Hur är säkerheten kring snabbsaldo?

  Snabbsaldo är en valbar funktion som är godkänd av vår säkerhetsavdelning. Det visas inget personnummer eller kontonummer, utan endast saldo på det förvalda kontot. Vi rekommenderar att man aktiverar telefonlås på sin mobil. Det går att avaktivera/spärra snabbsaldo via sin internetbank. Detta görs under menyn Startsida – Inställningar.

Stäng Skriv ut