Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse på webben. Genom att besöka vår webbplats accepterar du vårt användande av kakor.

Till textinnehållet på sidan. Tryck Alt+S

Företagsförmedling

Målare pratar i sin telefon

De flesta företagare som byggt upp en verksamhet måste förr eller senare ta ställning till hur företaget ska leva vidare utan dem. Att överlåta ett företag är en tidskrävande process som tar mycket energi i anspråk. Det gäller att vara ute i god tid för att få en så bra överlåtelseprocess som möjligt.

När en ägare vill dra sig tillbaka från sin verksamhet kan det i princip ske på tre sätt. Nämligen genom:

  • en försäljning av hela eller delar av bolaget
  • ett generationsskifte
  • en avveckling av bolaget

Det blir allt ovanligare med generationsskiften där barnen tar över verksamheten och allt vanligare med rena försäljningar till en extern köpare. Tyvärr blir också många tvungna att avveckla de mindre bolagen eftersom verksamheten i dessa fall är alltför beroende av ägaren och då svåra att överlåta.

Ägarförändringar kräver planering i god tid

Företagsförmedlings erfarenheter visar att en ägarförändring som planeras i god tid och där genomförandet får ta den tid som krävs alltid blir bättre än de fall där det krävs en snabb lösning.

En ägarförändring tar nämligen mycket tid i anspråk, och inte minst att förbereda sig mentalt kan vara en utmaning. När ägaren bestämt en försäljningsstrategi, gått igenom företaget, involverat mäklare, hittat intresserade köpare, förhandlat om överlåtelsen, skrivit kontrakt och gjort avslut kan det ha gått ytterligare något år.

En ägarförändring är en förhållandevis komplex process som inte bör underskattas. Den tar mycket energi och tid från säljaren och det kan påverka verksamheten negativt om företagaren tar på sig att göra allt själv i denna process. Det krävs helst att någon tar ett övergripande ansvar genom hela processen, från förberedelse med företagsrådgivning och planering till avslut och finansiering.

Därför har Sparbanken i Karlshamn startat upp ett samarbete med Swedbank Företagsförmedling. Vi kan nu erbjuda våra företagskunder en helhetslösning inom ägarplanering. Vår företagsmäklare heter Kent Forss och du når honom på 073-5408408. Ring honom direkt eller be din Private Banking rådgivare arrangera ett möte.

Företagsförmedling

Kent Forss
073-5408408

Stäng Skriv ut