Att känna att man inte kan ta med barnen på semester kan vara jobbigt. Men det är inte säkert att barnen upplever det så. Att hitta på saker hemma kan vara minst lika mycket värt! Det som kan vara jobbigt är att jämföra sig med andra – en lösning är att prata med läraren om att undvika den obligatoriska "mitt sommarlov"- uppsatsen när skolan börjar igen.

Ett bra sätt att avdramatisera skolstarten, som ofta har fokus på att jämföra lov, är att samlas någon dag innan på lite korvgrillning eller brännboll.

Låt oss prata! Ebb i kassan men mycket månad kvar? - Lyssna på vår podd 

Vårt bästa tips för den som vill kunna åka iväg eller göra saker hemma är förstås att tänka långsiktigt och spara pengar till sommarlovsaktiviteter i förväg. Även en liten peng varje månad kan räcka långt. Planera och gör en budget så ni vet hur mycket ni kommer att behöva lägga undan. Försök sedan hålla er till er sommarlovsbudget.

Och hur frestande det än kan kännas: undvik att låna till semestern – har man inte möjlighet att spara pengar inför semestern är risken också stor att det blir svårt att betala tillbaka ett eventuellt lån. Se nedan för fler sommarlovstips!