Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse på webben. Genom att besöka vår webbplats accepterar du vårt användande av kakor.

Till textinnehållet på sidan. Tryck Alt+S

Frågor och svar om nya Lyckoslanten

När kommer Lyckoslanten ut?

Lyckoslanten kommer till skolorna fyra gånger per år, i februari, maj, september och november.

Varför ges tidningen ut till skolorna?

Lyckoslanten har funnits ända sedan 1926 och syftar till lära barn privatekonomi. Tidningen vill inspirera barns intresse för pengar, sparanade och entreprenörskap genom underhållande läsning. Till varje nummer finns en tillhörande lärarhandledningen.

Hur kan Lyckoslanten användas i undervisningen?

Med varje nummer följer en tillhörande lärarhandledningen med uppgifter som utgår från läroplanens syften och kunskapskrav. Lärarhandledningen görs av Tarja Kemppainen som  är lärare, skolutvecklare och rektor i Helsingborg. Eleverna kan även själva arbeta med frågeformuläret som finns på sidan 22 i varje nummer av Lyckoslanten. 

Vilka får Lyckoslanten?

Tidningen skickas gratis till alla grundskolor, årskurs 4-6. Adresser och antal har hämtats från Skolverket.

Vad gör vi om vi inte får Lyckoslanten till vår skola? Eller om adress eller antal inte stämmer?

För frågor kring prenumerationen, kontakta redaktionen på e-post lyckoslanten@vi-tidningen. Tidningen och lärarhandledningen finns också som pdf på www.lyckoslanten.se

Kan Lyckoslanten beställas till elever i lågstadiet eller högstadiet?

Nej, för att Lyckoslanten och lärarhandledningen ska bli tydlig mot målgruppen skickas den specifikt till årskurs 4-6. Som pdf finns den på www.lyckoslanten.se.

Kan privatpersoner prenumerera?

Lyckoslanten vänder sig till skolan och privatpersoner kan därför tyvärr inte prenumerera.

Vilka ger ut Lyckoslanten?

Lyckoslanten ges ut av Swedbank och Sparbankerna med syfte att bidra till privatekonomisk folkbildning. Tidningen produceras av Vi Media AB.

Stäng Skriv ut