Skip to content

Resultatet av 190-års kalaset för Olofströms kommun

För det första vill vi passa på att tacka alla som kom och hjälpte sin förening och för alla positiva samtal som vi har haft med föreningsmänniskor från alla håll och kanter i Olofströms kommun, innan, under och efter kalaset.


I torsdagas förra veckan träffade vi några av de föreningarna som fått del av de 190 000 kronorna. Ett litet kort samtal om vad man skulle hitta på med den extra föreningsslanten som festen genererade till föreningen – tänkte vi.


Det är naivt att tro att ett samtal med ideella föreningar som drivs av stora hjärtan och ett outtröttligt engagemang, skulle bli kort. Vi samtalade i en och en halv timme och skulle säkerligen kunnat ha samtalat i en och en halv timme till.

Diskussioner och utbyten av erfarenheter, om föreningsliv, om engagemang, om samhällsnytta och ett aldrig sinande driv i det dolda för något som man brinner för. Känsloregistret åkte berg- och dalbana mellan skratt och tårar.


I de fem föreningarna vi träffade finns mycket bakom föreningsnamnen. Om det vill vi gärna återkomma längre fram.


Återigen föreningsmänniskor, tack för allt jobb ni lägger ner – och inte minst ett stort tack till Olofströms idrottsförening, Olofströms civilförsvarsförening, Reumatikerföreningen i Olofström, Olofströms Kvinno- och tjejjour och Friskis och Svettis i Olofström för den fina pratstunden.


Under kalaset fördelades 650 röster på totalt 61 föreningar. Allra flest röster, 69 stycken, fick Olofströms IBK som fyllde på klubbkassan med hela 20148 kronor!


Under veckan skickar vi ut postala brev till samtliga 61 föreningar.


Nedan följer en lista av de 10 föreningarna som lyckades mobilisera flest antal
besökare till 190-års kalaset.
 

  1. Olofströms IBK 20148 kronor
  2. Jämshögs IF 15476 kronor
  3. Olofströms Ishockeyklubb 13140 kronor
  4. BK Union 9636 kronor
  5. Olofströms Ridklubb 9928 kronor
  6. Olofströms Idrottsförening 9928 kronor
  7. Holje Folkdansgille 7008 kronor
  8. Friskis & Svettis 5548 kronor
  9. Olofströms Kammarmusikförening 4672 kronor
  10. Olofströms Bgk 4672 kronor