Meny
Om banken
Samhällsnyttan
Kontakta oss

Vi Gillar Karlshamn!

Längs den blekingska kusten mellan havet och bokskogen ligger Karlshamn, en stad där näringslivsådran bultar. För andra året i rad får Karlshamn utmärkelsen bästa tillväxtkommun i Blekinge. Det byggs, växer, utvecklas och händer mycket just nu – något att vara stolt och glädjas över!

Sparbanken i Karlshamn var initiativtagare till projektet Gilla Karlshamn som startades 2013. Syftet var och är fortfarande att sätta fokus på det positiva i Karlshamn i allmänhet och främja och lyfta det lokala näringslivet i synnerhet – en plattform som talar gott och lyfter det positiva med platsen, företagen och människorna.

 

Sedan 2020 drivs och finansieras Gilla Karlshamn enbart av det lokala näringslivet. Cirka 120 medlemmar, ambassadörer och supporters gör projektet Gilla Karlshamn möjligt!

– Banken är stolt initiativtagare till Gilla Karlshamn. För oss är det viktigt att vara en del av ett växande och rikt näringsliv. Att Karlshamn är den kommunen i Blekinge som har störst andel företag som nyanställer, ökar sin omsättning och går med vinst under året är mycket glädjande för alla som bor och verkar här, säger Per Richardsson, vd Sparbanken i Karlshamn.

 

Projektet Gilla Karlshamns ambassadörer består av Sparbanken i Karlshamn, JSB, Circom, SEB, Länsförsäkringar Blekinge, Rockos Konditori & Café, CIMON, Fordstore Carltne, Rabadang, Netport Science Park, Consid Karlshamn och Best Western Karlshamn.
– Det känns extra roligt att vi i projektet kan sluta upp kring en gemensam fråga och arbeta tillsammans för ett gott syfte oavsett om vi är konkurrenter eller inte. Att det går bra för Karlshamn är en gemensam angelägenhet för oss alla, avslutar Jonke Höglund, marknadschef Sparbanken i Karlshamn.

 

Gilla Karlshamns långsiktiga mål är att skapa Sveriges bästa livsklimat. Kolla in alla positiva nyheter hos Gilla Karlshamn här