Meny
Om banken
Samhällsnyttan
Kontakta oss

Välkommen till Kaffekalas Live!

Smittspridningen av coronaviruset har gjort att de flesta publika event ställts in och även bankens populära Kaffekalas som hålls fyra gånger om året fick hamna på is – tills nu. Sparbanken i Karlshamn bjuder nu in dig till ett Kaffekalas Live, som du enkelt kan ta del av digitalt på bankens Facebooksida var du än befinner dig.

– Att kunna göra någonting att samlas kring och få med nästan alla de bitar som ett vanligt Kaffekalas innehåller känns bra i hjärtat att kunna förmedla. Särskilt att kunna göra något för de äldre som nu blivit isolerade hemma på grund av coronaviruset. Men det är inte bara för seniorer, utan alla kan ta del av Kaffekalaset som hålls efter ordinarie arbetstid. Väldigt kul att kommunen också är med och står för lokalhyran. Eftersom formen är helt ny för oss känns det både spännande och roligt. Hur ska det gå? Det går säkert bra, säger Jonke Höglund, marknadschef, Sparbanken i Karlshamn.


Kaffekalas Live hålls på bankens Facebooksida den 28 Maj kl. 19.00 och som vanligt blir det förstklassig underhållning med musik, quiz och humor i ledning av Nöjeskompaniet. Kaffe och kaka får publiken denna gång stå för själva.
– I dessa tider när människor inte kan träffas och umgås som brukligt på våra Kaffekalas vill vi gärna bidra med något som ändå blir ett sätt att få umgås men på lite avstånd. Då är detta ett mycket trevligt initiativ och där Sparbanken i Karlshamn gör det hela möjligt, säger Anders Jönsson, Nöjeskompaniet.


Gunilla Pettersson från Karlshamn brukar alltid gå på bankens Kaffekalas och hade sett fram emot vårens underhållning. När vi ringde upp Gunilla och berättade nyheten att det blir ett Kaffekalas fast livesändning, blev hon överlycklig.

– Åh vad roligt. Jag förstod ju att de skulle ställa in eftersom allt ställdes in men vad kul att det blir live istället. Då kan jag se på det hur många gånger jag vill också. Vad glad du gör mig denna dag. Det här värmer gott i hjärtat, säger Gunilla som menar att det här kommer att ljusa upp en ganska tråkig och jobbig tid som är nu på grund av coronaviruset.


Inspelningen av livesändningen görs i Bellevueparken i Karlshamn, där Kaffekalaset brukar utspela sig, men skillnaden är nu att besökarna istället tar del av Kaffekalaset digitalt hemifrån eller var man befinner sig.
– Det känns roligt att Sparbanken i Karlshamn hittar nya vägar att kunna göra något bra för våra medborgare som nu på grund av situationen med coronaviruset får hitta nya sätt att umgås. För oss var det självklart att bidra till Kaffekalaset genom att stå för hyran av lokalen, avslutar Per-Ola Mattsson, kommunstyrelsens ordförande (S) i Karlshamns kommun.