Meny
Om banken
Samhällsnyttan
Kontakta oss

Swedbank Robur utsett till Årets fondbolag på fondmarknaden.se

Fondmarknaden.se har utsett Swedbank Robur till Årets fondbolag 2020. Tidigare i veckan utsågs också Swedbank Robur Ny Teknik till Årets branschfond samt Årets fond alla kategorier, och Swedbank Robur Globalfond till Årets globala fond.

”Swedbank Robur utmärker sig som ett av de mest hållbara fondbolagen” skriver fondmarknaden.se i sin motivering till utmärkelsen.

– Även fonder har olika inriktningar och det finns många att välja bland. Du är välkommen att ta kontakt med din rådgivare eller med oss på Private Banking för att se över dina behov kring sparande och fonder. Vi hjälper dig att sätta ihop en portfölj efter dina önskemål och värderingar, säger Daniel Månsson, chef Private Banking.

 

– En nyhet för i år är att samtliga innehav inom energisektorn (olja- och gasproducenter) avyttrats från Swedbank Roburs fonder. Det här är något som har efterfrågats under många år. För våra rådgivare känns det extra kul att nu kunna berätta om den här nyheten till våra kunder, avslutar Katarina Nilsson kontorschef Karlshamn.

 

Det samlade fondkapitalet som Swedbank Robur förvaltar ska vara i linje med Parisavtalets mål om att begränsa uppvärmningen till 1,5 grader år 2025.

Läs mer om Swedbank Roburs fonder.


Riskinformation
Vi vill påminna om att historisk avkastning inte garanterar avkastning i framtiden. Värdet på fonder kan både minska och öka och det är inte säkert att du får tillbaka alla pengar du har satt in.

Daniel Månsson, chef Private Banking.
Katarina Nilsson, kontorschef Karlshamn.