Hoppa till textinnehållet

Storm på börsen – det här bör du tänka på

Coronavirusspridning och fallande oljepriser vållar stor oro på världens börser. Vad bör man tänka på kring sparande och placeringar?

2020 började bra på börsen med stor optimism inför det kommande året, men spridningen av coronaviruset samtidigt som vi även fått ett oljepriskrig mellan Ryssland och Saudiarabien har den senaste tiden satt börsen i rejäl gungning.


– Det är ännu för tidigt att veta hur länge situationen kommer att hålla i sig. Vi uppmanar till att undvika onödigt risktagande tills det blivit mer stabilt. Det är också ett bra tillfälle att se över din riskprofil. Ser profilen ut så som du vill? Som generellt tips för att minimera sitt risktagande och kunna leva med stora svängningar på börsen är det alltid sunt med ett konsekvent sparande över tid. Har du några frågor om ditt sparande är du välkommen att höra av dig till din rådgivare på banken, säger Daniel Månsson, chef Börsgruppen och Private Banking på Sparbanken i Karlshamn.


Det var när virusspridningen gick utanför Kinas gränser och rapporteringen av nya fall i land efter land eskalerade som ak¬tienedgången blev brutal och de dagliga svängningarna stora. Det råder inget som helst tvivel om att förutsättningarna för 2020 snabbt och dramatiskt har förändrats.
Läs mer i Swedbanks Investeringsstrategi för Mars 2020. Du kan läsa den här. 

 

Tänk på! Informationen i den här artikeln är inte rådgivning. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. Pengar som placeras kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet.