Meny
Om banken
Samhällsnyttan
Kontakta oss

Sparbanken i Karlshamn Triathlon bjuder på rörelseglädje

Sparbanken i Karlshamn Triathlon arrangeras för elfte gången den 5 september. Tävlingen genomförs i naturen runt Långasjönäs och innehåller utmanande cykling utmed Graneforsvägen och kuperad löpning längs med Långasjön i Asarum. Nytt för den här gången är olympisk distans och Swimrun.

Sparbanken i Karlshamn Triathlon inleds med barn- och ungdomsklasserna och fortsätter därefter med sprint och något som är nytt för i år; olympisk distans. För barn är det gratis att medverka.   

– Tack vare sponsring från banken kan barn och ungdomar tävla gratis. För barnen handlar det om rörelseglädje. Det är viktigt att röra på sig och triathlon innehåller en mångsidig träning. Det är tacksamt att samarbeta med banken. Vi har alltid fått hjälp och stöd, säger Mattias Nilsson, en av tävlingsledarna, som var med och startade sektionen för Triathlon inom Karlshamns Simklubb år 2007.

 

Något annat som är nytt för i år är tävlingen Sparbanken i Karlshamn Blackwater Swimrun som anordnas dagen efter den 6 september.

–  Det har varit ett stort intresse både för olympisk distans på lördagen och att delta i söndagens Swimrun. Det känns väldigt kul att vi fick tillstånd att hålla tävlingarna även om det blir annorlunda i år, säger Mattias.

 

För att kunna anordna tävlingarna under det rådande läget med corona har flera justeringar gjorts.

– Vi har bland annat begränsat antalet som kan tävla, tagit bort serveringen eftersom det inte blir någon publik, vi kommer inte ha någon prisutdelning på plats och incheckning är en 1 km från tävlingsområdet, berättar Mattias.

 

Blir det en tävling nästa år?

– Ja och förhoppningsvis kommer det vara som tidigare år med många deltagare och publik. Det här är en återkommande tävling som lockar människor från hela Sverige, avslutar Mattias. 

Mattias Nilsson, Karlshamns Simklubb Triathlon.