Skip to content

Privatkunder med bostadslån – som drabbats ekonomiskt av coronaviruset kan ha möjlighet till amorteringslättnad

Det är många som påverkas av effekterna av coronaviruset. Inkomstbortfall och privatpersoner som varslas om uppsägning är speciellt utsatta just nu. Därför inför banken nu möjlighet för dig som får betydande inkomstbortfall på grund av coronaviruset, en tillfällig amorteringslättnad i upp till sex månader.

– För oss är det viktigt att bidra med vårt strå till stacken. Vi finns alltid här för våra kunder. Inte bara nu i den här svåra tiden när coronaviruset sprider sig över världen, utan vi vill alltid att du som kund kontaktar oss om du har frågor eller funderar över något, säger Roger Johansson, vd Sparbanken i Karlshamn.

Banken inför nu möjlighet för de privatkunder med bolån, som fått betydande inkomstbortfall på grund av coronaviruset, att tillfälligt kunna göra sitt bolån amorteringsfritt upp till sex månader. Vi gör en bedömning i varje enskilt fall och som vanligt gäller god kreditgivningssed.

Är du drabbad? Hör av dig till din rådgivare eller ring till vår Telefonbank på 0454-30 44 00.

Amortering på bolån regleras genom lagstiftning. Har du frågor om andra lånetyper eller något annat är du som vanligt välkommen att kontakta oss.