Meny
Om banken
Samhällsnyttan
Kontakta oss

Mörrums reflexhjälte Svante fortsätter sin goda gärning

Ett lysande hjärta i mörkret kan rädda liv. Banken träffar 12-årige Svante Nilsson en kylig höstdag i november för att överlämna 300 reflexer.

– Helt otroligt! Jag har aldrig fått så många reflexer samtidigt. Tack så mycket, utbrister Svante när han tar emot påsen med reflexer formade som hjärtan.

 

Ni kanske har läst om Svante i lokalpressen, hört om honom på lokalradion eller rent av träffat honom när han delat ut reflexer på Mörrums gator.

– De jag träffar blir glada när de får en reflex och ibland får jag en kram. Jag har också fått Dagens Ros i tidningen, berättar Svante som brukar dela ut reflexer fyra dagar i veckan under vinterhalvåret, när han är hos sin mamma varannan vecka.

 

Allt började en mörk höstkväll när Svante och hans mamma Elisabeth var ute på en promenad för ungefär fyra år sedan.

– Vi mötte många svartklädda personer utan några reflexer och de syntes så dåligt i mörkret. Då kom jag på idén att dela ut reflexer. Jag ringde runt till olika företag och frågade om jag kunde få reflexer att dela ut. Jag fick bland annat reflexer av Sparbanken i Karlshamn, berättar Svante.

 

Svante har delat ut över 500 reflexer sedan dess och fler kommer det att bli.

 

Varför delar du ut reflexer?

– Det är viktigt att synas i mörkret. Om du inte syns kan du skada dig. Du kan bli påkörd av en bil. Jag ser det som en god gärning, säger Svante och ler.

 

I påsen vid ytterdörren ligger 300 reflex-hjärtan och väntar på nästa gång Svante ger sig ut – kanske får just du ett lysande hjärta att hänga i jackan.

Håll dig säker i vintermörkret – varsågod och hämta en reflex!

I år vill vi hjälpa Svante med att sprida ljus och omtanke. Därför får du som besöker något av våra lokala kontor ett reflex-hjärta med dig hem.

 

Varmt välkommen!