Meny
Om banken
Samhällsnyttan
Kontakta oss

Julklappar till bankens medarbetare gynnar den lokala handeln

Roger Johansson, vd.

I år ger Sparbanken i Karlshamn lokala presentkort som julklapp till varje medarbetare. Totalt 107 stycken. Julklapparna kan endast användas för inköp i den lokala handeln i Karlshamns och Olofströms kommuner.

Det har varit ett tufft år för den lokala handeln på grund av smittspridningen av covid-19. Det är många företagare som kämpar och många har behövt hitta nya affärslösningar. Sparbanken i Karlshamn värnar om det lokala näringslivet och dess utveckling.
– Det känns mycket bra att banken kan bidra till våra lokala butiker som har det svårt just nu. Det är en BRA julklapp till medarbetarna – en julklapp med ett gott syfte, som vi alla som arbetar på banken kan känna stolthet över. Nu hoppas vi på ett bättre år för den lokala handeln och näringslivet i stort, säger Roger Johansson, vd Sparbanken i Karlshamn.


Medarbetarna har i julklapp fått ett presentkort från antingen Karlshamns Centrumförening eller Handla i Olofström.
– Vi känner en enorm tacksamhet och glädje för alla beställningar av vårt lokala presentkort. Dels för att mycket pengar stannar kvar här i kommunen dels för att det inte bara är en julgåva till personalen utan vi upplever att många företag väljer våra presentkort för att de vill göra skillnad. Det blir ett ställningstagande. Vi märker att många företag tydligt visar sitt stöd för den lokala handeln. En handel som helt klart är uppskattad och som man vill behålla, säger Karin Strindgård, handelsutvecklare på Karlshamns Centrumförening.


– Tack till Sparbanken och alla ni som stöttar det lokala näringslivet. Varje liten krona kan göra skillnad för en näringsidkares överlevnad. Överlever företagen så finns arbetstillfällena kvar och Olofström kan ha kvar det utbud av varor och tjänster som önskas, säger Filip Wägbo, tf. Näringslivschef Olofströms kommun.