Meny
Om banken
Samhällsnyttan
Kontakta oss

”Att spara hållbart gör skillnad för framtiden”

16 november 2021

– Vi har makt att påverka. Jag har ställt frågor till Putin flera gånger om bland annat hållbarhet, säger ryskfödde Elena Lovén, Fund Manager hos Swedbank Robur, via länk till ett fullsatt rum på Hotel Carlshamn en kväll i oktober.

Elena berättar om Swedbank Roburs Rysslandsfond och går igenom hur de tagit bort alla fossila bränslen som olja och gas. Istället har de investerat i bolag inom bland annat digitalisering, råvaror, e-handel och fintech. Ryska bolaget Yandex som kan liknas vid Google är en personlig favorit för Elena.

– Allt de rör vid blir till guld, säger en entusiastisk Elena som nyligen kom hem från sin senaste Rysslandsresa där hon personligen träffar de bolag som Rysslandsfonden investerar i.

 

Hållbart sparande och placeringar är temat för kvällen. Ett 80-tal av bankens Private Banking-kunder är på plats för att lära sig om Swedbank Roburs hållbara förvaltning och bygga nätverk med likasinnade.

– Äntligen! Det var som att proppen gick ur och nu kan vi träffas igen. Jag har varit på flera av bankens nätverksträffar. Det är trevligt att träffas och att få kunskaper att använda i sitt sparande. Dessutom är det extremt viktigt för alla företagare med bra nätverk, säger Lasse Nilsson, ordförande Företagarna Karlshamn.

 

Det är dämpad belysning i hotellets lobby. Det klirrar i glasen och stämningen är på topp under kvällens mingel.

– För oss är det premiär och det känns extra kul att träffa våra kontaktpersoner på banken som vi brukar ha telefonkontakt med. Vi har en fantastisk relation med banken. Vi blir alltid väl bemötta och vi känner oss trygga med banken, säger Eva Ståhl Santesson, som är uppvuxen i Karlshamn men numera bor i Malmö och har hus i Järnavik.

 

– En fördel tycker jag är att det är en mindre bank, enkla kontaktvägar och mer personligt, säger Krister Ståhl, som tillsammans med sin fru Eva driver flera företag och stiftelser.

 

Roswitha Niesner är däremot veteran i sammanhanget.

– Dessa träffar är väldigt givande och man känner sig välkommen. Man träffar trevliga människor och utbyter erfarenheter och tipsar varandra. Jag har en nära och bra kontakt med min rådgivare på banken. Personalen är väldigt professionell och det är fantastiskt att kunna nyttja deras finansiella kompetens. Det är bara att ringa om man har några funderingar eller frågor. Den personliga servicen är värdefull, säger Roswitha.

 

”Swedbank Roburs mål är att vara världsledande i hållbart värdegrundande” står det på skärmen längst fram i konferensrummet på Hotel Carlshamn.

– Det tycker ni kanske låter kaxigt? Men vi anser att framtidens vinnare är bolag som bidrar till en bättre värld. Hur du placerar dina pengar är av stor vikt. Att spara hållbart gör skillnad för framtiden, säger Matilda Pettersson, produktspecialist Swedbank Robur.

 

Banken arrangerade även en nätverksträff för bankens Private Banking-kunder i Olofström.

Bankens nya vd Per Richardsson var på plats under kvällen och presenterade sig för kunderna. Fr.v. Matilda Pettersson, produktspecialist Swedbank Robur, Leif Stexå, försäkringsspecialist, Daniel Månsson, chef Private Banking, Per Richardsson, vd, Andreas Grönqvist, rådgivare Private Banking, Sabine Strömberg, rådgivare Private Banking och Christer Kragh, rådgivare Private Banking.
Lasse Nilsson, ordförande Företagarna Karlshamn.
Eva Ståhl Santesson och Krister Ståhl.
Roswitha Niesner.

Bankens nätverksträffar

Två tillfällen om året arrangeras kundträffar för bankens Private Banking-kunder. Vid varje tillfälle görs det två träffar, en i Karlshamns kommun och en i Olofströms kommun. Under träffarna hålls intressanta föredrag av inbjudna gäster inom spara och placering. Dessutom kan kunderna dela erfarenheter med varandra under en god middag tillsammans.

 

Private Banking består av licensierade rådgivare som vänder sig till dig som har utökat placeringsbehov. När du är Private Banking-kund i Sparbanken i Karlshamn ingår bland annat marknads- information, analyser, regelbunden uppföljning av dina affärer och förmögenhetsrådgivning. Våra kunder består idag av privatpersoner, företag, föreningar, stiftelser m.fl.

 

Kontakta oss för att veta mer och bli kund på 0454 – 30 44 00.