Skip to content

Sparbanken i Karlshamn söker ny VD

Vi är en stor liten bank som skiljer sig från alla andra. Vi har åtta kontor på sex orter men är en helhet tillsammans – en bank. Hos oss är alla medarbetare lika mycket värda och allas insats viktig. Det är våra gemensamma insatser som bygger banken; en lokal äkta sparbank vars syfte är att ge tillbaka och utveckla den bygd som vi lever och verkar i. En arbetsplats och en bank att vara stolt över.

Vår nuvarande vd kommer att gå i pension och nu söker vi hans efterträdare.
Som vd kommer du att leda bankens verksamhet in i framtiden. Du kommer att ha en stor roll i att utveckla medarbetarna utifrån vår sparbanks mål, verksamhetsplan och grundläggande värderingar. Marknadsorienterat kommer du leda banken mot ökad tillväxt och fortsatt utveckling.
Övriga centrala delar i ditt uppdrag är att tillsammans med medarbetare och kunder driva på och utveckla det lokala samhället i bankens verksamhetsområde.


Vi söker en kraftfull och affärsmässig ledare med ett brinnande intresse för banken och sparbanksidén.

 

Om rollen

Utifrån vision och mål är ditt uppdrag som vd att utveckla vår verksamhet och tillsammans med medarbetarna nå framgångar och uppsatta mål för banken. I rollen ska du förmedla bankens strategi såväl som vad förtroende, kultur och långsiktighet betyder för en framgångsrik arbetsplats. Du blir en självklar ambassadör för banken, både på vår lokala marknad och inom sparbankernas centrala organisation på nationell nivå.

 

Vem är du?

Vi söker dig som har tidigare erfarenhet av att leda en bred och komplex verksamhet där det ställs höga krav på affärsmässighet och professionalism. Du har relevant högskoleexamen eller motsvarande utbildning och gedigen erfarenhet från bank- och finansbranschen.
Viktigt är att du har erfarenhet av ledningsgruppsarbete på företagsledande nivå och att du är van att agera i en regelverksstyrd organisation där du säkerställer kvaliteten i drift och affärer. Ditt ledarskap är avgörande för banken.
Vi söker dig som kan sätta tydliga gränser, är affärsmässig, långsiktig och har god förmåga att få med dig medarbetarna. Du stöttar organisationen genom förtroende, starka värdegrunder och ett äkta sparbankshjärta. Du som söker bor i bankens verksamhetsområde eller planerar att flytta hit.


Tjänsten är på 100 % och tillsätts efter överenskommelse.
Utvärdering sker löpande.

 

Frågor kring tjänsten ställs till styrelseordförande,

Per-Anders Johansson, , 0709 43 96 70

 

Välkommen med din ansökan till HR-chef Marie Fagberg,

Om verksamheten

Sparbanken i Karlshamn är en bank med gamla anor. Förra året firade banken 190 år som fristående lokal sparbank. Vi är marknadsledande i vårt verksamhetsområde som är Karlshamn och Olofströms kommuner och skall vara den självklara finansiella partnern för privatpersoner, företag, kommun och föreningar.

 

Vinsten går inte till aktieägare utan stannar kvar i bygden och bidrar till att utveckla föreningsliv, näringsliv och kultur.


Banken har ett starkt lokalt kontorsnät och ett komplett utbud av finansiella tjänster och produkter och erbjuder våra kunder personlig bankservice av hög kvalitet. Vi tycker om att göra det lilla extra för våra kunder och lever efter våra kärnvärden: Nära – Bra – Nyttig.


Banken har idag ca 100 anställda och en affärsvolym på ca 30 miljarder kr.