Hoppa till huvudinnehåll

Sparbanken i Karlshamn söker ekonomichef

Som medarbetare hos oss får du arbeta på en bank som skiljer sig från alla andra. Vi är en stor liten bank. Vi har åtta kontor på sex orter men är en helhet tillsammans– en bank. Hos oss är alla medarbetare lika värda och allas insats viktig. Det är våra gemensamma insatser som bygger banken; en lokal äkta Sparbank vars syfte är att ge tillbaka och utveckla den byggd som vi lever och verkar i. En arbetsplats och en bank att vara stolt över.

Bankens nuvarande ekonomichef kommer att gå i pension och vi söker därför en efterträdare. Rollen som ekonomichef är direkt underställd VD och man ingår i bankens ledningsgrupp.

 

Om jobbet

Som ekonomichef ansvarar du för ekonomiavdelningen och dess personal, som idag består av 2 personer, dina och avdelningens övergripande ansvarsuppgifter är:

  • Rapporter för månads- kvartals- halvårs- och helårsbokslut
  • Myndighetsrapportering
  • Kapital och likviditetsutvärdering
  • Presentationer till Finansråd, Styrelse och Ledningsgrupp
  • Uppdatering av policys och instruktioner inom ekonomi och finans
  • Sammanställning av årsredovisningen
  • Bokning och avstämningar för derivat, swapar och capar
  • Bankens portfölj och likviditetshantering

 

Profil

Som person har du goda ledaregenskaper som innebär att du är ett föredöme för din personal, som idag består av 2 personer, genom att själv leva efter, samt stötta din personal enligt bankens strategi, värdegrunder och uppsatta mål.

Du är engagerad, noggrann, analytisk, ansvarsfull och har god samarbetsförmåga. Då arbetsbelastningen är större under vissa perioder kräver rollen att man arbetar mycket självständigt, är ifrågasättande och har stor flexibilitet.

Intresse och engagemang för att nätverka inom olika områden är av stor vikt.

 

Kompetenser

Du har ekonomisk utbildning på högskolenivå.

Erfarenhet av dokumenterat ledarskap är meriterande.

 

Arbetsplatsen

På Sparbanken i Karlshamn drivs vi av tanken att alla våra kunder ska utvecklas och att regionen där vi verkar ska vara expansiv och attraktiv. Vi tycker om att göra det lilla extra för våra kunder och lever efter våra kärnvärden: Nära – Bra - Nyttig. Tycker du också om det upplägget, kommer du att trivas väldigt bra hos oss.

 

Tjänsten är på 100 % och tillsätts snarast efter överenskommelse.

 

Välkommen med din ansökan till HR-chef Marie Fagberg, marie.fagberg@sparbankenikarlshamn.se senast den 15 december.

 

Upplysningar kring tjänsten

Frågor om tjänsten ställs till VD Roger Johansson, 070-855 12 30.

Representant för Finansförbundet är Kim Olsson, kim.olsson@sparbankenikarlshamn.se

 

Våra grundläggande värderingar kommer från sparbanksrörelsen och den nytta och flit som sparsamhet tillför individ och samhälle.

Motivet för att bilda Sparbanker var framförallt att främja den enskilda människans sparande och att förmedla lån för att vidareutveckla bygden. Vår position som självständig Sparbank ger oss en unik möjlighet att vara en bank med lokalt engagemang och skapar långsiktighet i vår strävan att bedriva en bra bankverksamhet i vårt verksamhetsområde.

Vår Vision
Sparbanken i Karlshamn skall vara den ledande banken i verksamhetsområdet och den självklara finansiella partnern för privatpersoner, företag, kommun, kyrkliga samfälligheter och föreningar. 

Vår Affärsidé
Sparbanken i Karlshamn skall genom ett starkt lokalt kontorsnät och ett komplett utbud av finansiella tjänster och produkter erbjuda våra kunder personlig bankservice av hög kvalitet. 

Vi har funnits sedan 1829
Sparbanken i Karlshamn grundades 1829. 1966 fusionerade Karlshamns Sparbank med Asarums och Mörrums Sparbank. 1998 köptes Föreningsbankens verksamhet i Karlshamn och Ringamåla. Våren 2008 fusionerade banken även med Kyrkhults Sparbank.  Årsskiftet 2014/15 förvärvades Sparbanken Skånes kontor i Olofström.