Skip to content

Sparbanken i Karlshamn söker digital kommunikatör

Som medarbetare hos oss får du arbeta på en bank som skiljer sig från många andra banker. Vi är en stor liten bank med åtta kontor på sex orter i Karlshamns och Olofströms kommuner.  Det är våra gemensamma insatser som bygger banken; en lokal äkta Sparbank vars syfte är att ge tillbaka och utveckla den bygd som vi lever och verkar i. En arbetsplats och en bank att vara stolt över.

 

Sparbanken i Karlshamn söker en kreativ och vass digital kommunikatör till Marknadsavdelningen. Tjänsten är ett föräldravikariat på 16 månader.


Ansvarsområde

Du kommer att ha ansvar för bankens skriftliga kommunikation.

Du producerar och publicerar digitalt innehåll, så kallat content, för olika digitala plattformar. Innehållet ska attrahera kunder, besökare och andra intressenter genom att bidra med värde.

I dina uppgifter ryms alltifrån digital marknadsföring, hantering av bankens digitala plattformar, nyhetsbrev, SEO, SEM, artiklar, pressmeddelanden, mäta resultat, filmproduktion, foto, kommunikationsplaner och att hålla dig uppdaterad på trender och utveckling inom ditt område.

 

En viktig del i arbetet är att genom rätt tonalitet, anpassa innehållet efter målgruppen och till kanalen. Du kommunicerar dagligen med kunder och andra målgrupper i sociala medier.

Arbetet innefattar också eventplanering och utförande, projektledning och ambassadörskap. Därför behöver du ha lätt för att uttrycka dig i tal samt trivas med den sociala kontakten, både internt med kollegor och externt med kunder.


Om dig

Som person är du positiv, strategisk, lösningsorienterad, kreativ, nyfiken, driven, serviceinriktad och du tror på Sparbanksidén. Du gillar att jobba i ett tight team där alla är med och bidrar till slutresultatet.

 

Eftersom den digitala kommunikatören är varumärkets röst är det av stor vikt att du är pålitlig, lojal och har ett gott omdöme. Du är dessutom noggrann, målinriktad och effektiv.

Du är en duktig skribent vars sociala kompetens och nyfikenhet gör att du har lätt för att kommunicera på många olika nivåer både internt och externt.

 

Du har tidigare erfarenhet av att ha jobbat med sociala medier och andra IT-verktyg och vet hur man på effektivt vis skapar intressanta texter som går igenom bruset. Du kan producera korta slagkraftiga budskap såväl som redak­tionella artiklar och ser dig själv som en naturlig bärare och säljare av goda idéer.

 

Du har lämplig utbildning inom kommunikation eller marknadsföring, gärna med spetskunskap inom digital kommunikation.

 

Det här är din kompetens

  • Du är en effektiv och träffsäker skribent
  • Du är specialist på digital kommunikation och marknadsföring
  • Du är van vid att genomföra intervjuer, kurera andras material och komma med råd och tips kring kommunikation i stort och smått
  • Du behärskar foto och film
  • Du hanterar Adobes program
  • Du är duktig på moderna IT-verktyg i allmänhet

Tjänsten är på heltid och ett vikariat på 16 månader. Tjänsten tillsätts i april 2022.


Välkommen med din ansökan till HR-chef Marie Fagberg, marie.fagberg@sparbankenikarlshamn.se, senast den 28 december 2021.

 

Upplysningar kring tjänsten

Frågor kring tjänsten besvaras av marknadschef Jonke Höglund, 072-201 55 92, jonke.höglund@sparbankenikarlshamn.se.

 

Facklig representant för Finansförbundet är Kim Olsson, 072-571 44 11, kim.olsson@sparbankenikarlshamn.se.

Om verksamheten

Sparbanken i Karlshamn är en bank med gamla anor och har bidragit med lokal utveckling och nytta i över 190 år. Vi är marknadsledande i vårt verksamhetsområde som är Karlshamns och Olofströms kommuner och skall vara den självklara finansiella partnern för privatpersoner, företag, kommun och föreningar.

 

Vinsten går inte till aktieägare utan stannar kvar i bygden och bidrar till att utveckla föreningsliv, näringsliv och kultur.

 

Banken har ett starkt lokalt kontorsnät och ett komplett utbud av finansiella tjänster och produkter och erbjuder våra kunder personlig bankservice av hög kvalitet. Vi tycker om att göra det lilla extra för våra kunder och lever efter våra kärnvärden:  Nära – Bra – Nyttig. 

 

Banken har idag ca 100 anställda och en affärsvolym på ca 30 miljarder kronor.