Skip to content

Regelverkskoordinator till Sparbanken i Karlshamn

Som medarbetare hos oss får du arbeta på en bank som skiljer sig från alla andra. Vi är en stor liten bank. Vi har åtta kontor på sex orter men är en helhet tillsammans– en bank. Hos oss är alla medarbetare lika värda och allas insats viktig. Det är våra gemensamma insatser som bygger banken; en lokal äkta Sparbank vars syfte är att ge tillbaka och utveckla den byggd som vi lever och verkar i. En arbetsplats och en bank att vara stolt över. Nu söker vi en person som ska jobba på vårt kontor i Karlshamn.

 

Om jobbet

Som Regelverkskoordinator är du den naturliga länken mellan affären och regelverket genom att du tar ansvar för/alternativt är delaktig i implementeringen av nya och uppdaterade regelverk. Du kommer också löpande arbeta med regelverksfrågor mot affären.

 

Ansvarsområden

Att planera, genomdriva och följa upp tilldelade projekt inom regelverkssidan.

Koordinera det AML-arbete som ska hanteras i affären.

Medverka och ta fram underlag för att affären ska kunna genomföra relevanta stickprovskontroller, arbeta fram mallar och verktyg för att underlätta för affären.

Ta fram relevanta rapporter och underlag till såväl affären som regelverkssidan.

Kvalitetssäkra, kontrollera och följa upp att åtgärder, rutiner eller andra beslut från banken genomförs i verksamheten.

Stödja verksamheten i arbetet med NPAP och DPIA.

Vara en del av gruppen som beslutar om incidentrapportering inom GDPR område.t

Vara ett stöd till och ha ett gott samarbete med SUB och CFA i arbetet med AML.

Då regelverkssidan är i ständig förändring måste du som söker tjänsten vara beredd på att det kan tillkomma nya arbetsuppgifter allt eftersom krav och regleringar ändras.

 

Vi söker dig som:

  • Har förmåga att läsa och tolka lagtext och regelverk
  • Har ett riskbaserat synsätt och arbetat inom riskområdet tidigare
  • Gillar och förstår affären
  • Har gedigen bankerfarenhet
  • Har erfarenhet av kvalitetssäkring
  • Är noggrann, flexibel och har hög integritet
  • Besitter hög pedagogisk förmåga
  • Har stor erfarenhet av projektledning

 

Akademisk utbildning inom ekonomi och/eller juridik är meriterande. Du rapporterar till Affärschefen. 

 

Arbetsplatsen

På Sparbanken i Karlshamn drivs vi av tanken att alla våra kunder ska utvecklas och att regionen där vi verkar ska vara expansiv och attraktiv. Vi tycker om att göra det lilla extra för våra kunder och lever efter våra kärnvärden: Nära – Bra - Nyttig. Tycker du också om det upplägget, kommer du att trivas väldigt bra hos oss.

 

Tjänsten är tillsvidare och på 100 % och tillträdes efter överenskommelse. Personligt brev och CV skickas till marie.fagberg@sparbankenikarlshamn.se senast 2020-05-13.

 

Upplysningar kring tjänsten lämnas av:

Affärschef, Viveca Olvegård 0454–304400, viveca.olvegard@sparbankenikarlshamn.se
Facklig kontaktperson är Kim Olsson, 0454–304400, kim.olsson@sparbankenikarlshamn.se

 

Våra grundläggande värderingar kommer från sparbanksrörelsen och den nytta och flit som sparsamhet tillför individ och samhälle.

 

Motivet för att bilda Sparbanker var framförallt att främja den enskilda människans sparande och att förmedla lån för att vidareutveckla bygden. Vår position som självständig Sparbank ger oss en unik möjlighet att vara en bank med lokalt engagemang och skapar långsiktighet i vår strävan att bedriva en bra bankverksamhet i vårt verksamhetsområde.
 

Vår Vision
Sparbanken i Karlshamn skall vara den ledande banken i verksamhetsområdet och den självklara finansiella partnern för privatpersoner, företag, kommun, kyrkliga samfälligheter och föreningar. 
 

Vår Affärsidé
Sparbanken i Karlshamn skall genom ett starkt lokalt kontorsnät och ett komplett utbud av finansiella tjänster och produkter erbjuda våra kunder personlig bankservice av hög kvalitet. 
 

Vi har funnits sedan 1829
Sparbanken i Karlshamn grundades 1829. 1966 fusionerade Karlshamns Sparbank med Asarums och Mörrums Sparbank. 1998 köptes Föreningsbankens verksamhet i Karlshamn och Ringamåla. Våren 2008 fusionerade banken även med Kyrkhults Sparbank.  Årsskiftet 2014/15 förvärvades Sparbanken Skånes kontor i Olofström.