Hoppa till textinnehållet

Information för dig som är ERP-partner

Vi har tagit fram den här sidan för att du som ERP-/programleverantör enkelt ska kunna hitta information och nyheter om vad som händer hos oss, kopplat till den nya betalningsinfrastrukturen P27.

P27 - Nordisk betalplattform

P27 är ett bankgemensamt initiativ för att skapa en ny Nordisk betalinfrastruktur. Det är ett samarbete mellan de sex största bankerna ni Norden för att bygga upp en ny modern, stabil betalplattform och öppna upp för innovativa betallösningar. För att Swedbank och sparbankerna ska vara redo för den nya  betalningsinfrastrukturen, arbetar vi med förberedelser för att kunna möta den nya standarden ISO 20022 XML. Den nya infrastrukturen kommer även att göra det möjligt för oss att både ta fram nya kunderbjudanden och produkter till våra företagskunder.
 

Aktuellt

Fortsatt stöd för Bankgirots filformat och löneutbetalningar i SUS-format under 2022

Swedbank och Sparbankerna kommer fortsätta att stödja Bankgirots filformat under hela 2022 och vi kommer i god tid att återkomma med besked om när stödet för de gamla formaten upphör. Vi fortsätter att arbeta aktivt för att vidareutveckla vårt filerbjudande i ISO/XML-format och vår ambition är att kunna återkomma med mer information om detta under våren 2022.

Swedbank och Sparbankerna är Sveriges största utbetalare av löner och kommer att fortsätta erbjuda löneutbetalningar i SUS-format under 2022. Vårt nuvarande kunderbjudande, utbetalning av löner i SUS-formatet, kommer att vara oförändrat under en lång tid framåt. Parallellt arbetar vi givetvis med att utveckla ett nytt löneerbjudande i ISO/XML-format och vår förhoppning är att ha en första version klar under Q2/Q3 2022.

Skapa IBAN

Den nya clearinginfrastrukturen P27, kommer enbart att arbeta med transaktioner i ISO20022-format och med IBAN enligt NPC´s Rulebooks. 

Bankföreningen har därför samlat in information från alla banker om hur ett svenskt nationellt kontonummer omvandlas till ett IBAN. 

Filer i SUS format

Observera att filer som skickas till Swedbank i SUS-format är helt opåverkade av förändringen, i samband med P27, och ska även i fortsättningen innehålla ett svenskt nationellt kontonummer eller ett personnummer för att identifiera mottagaren. 

Mer information om hur man omvandlar ett nationellt kontonummer till IBAN (swedishbankers.se)
 

Möten och nyhetsbrev

För att vi ska kunna möta våra kunders behov och ha möjlighet att utveckla en samordning av våra tjänster i affärssystemen, behöver vi ha ett nära och bra samarbete tillsammans med er. Vi kommer att bjuda in till digitala kvartalsvisa möten för att informera om pågående aktiviteter och hur dessa kan komma att påverka samarbetet med er, våra ERP:er.

Du kan lämna dina kontaktuppgifter nedan för att få tillgång till mötesinbjudningarna. Alla möten spelas in och vi lägger upp länkar till tidigare möten här.

När du lämnar dina kontaktuppgifter startar du även en prenumeration på våra nyhetsbrev. Nyhetsbreven är ett bra sätt för dig att hålla dig uppdaterad, men vill du ha tillgång till mer detaljerad information rekommenderar vi att du besöker webbsidan kontinuerligt. 

Webbinarium - framtidens betallandskap 

Här hittar du våra inspelade webbinarier om framtidens betallandskap. 

  • Klicka på länken
  • Scrolla längst ner på sidan och klicka dig vidare på länken here 
  • Skriv in din mailadress och klicka på registrera  

Webbinarium - framtidens betallandskap - 13 oktober 2021

Frågor och svar från webbinarium om framtidens betallandskap

 

Nyhetsbrev

Läs det senaste nyhetsbrevet och ta del av äldre gamla nyhetsbrev i arkivet.