Skip to content

Den nordiska betalningsmarknaden är en av de mest avancerade och effektiva i världen. Genom ett samarbete mellan de sex största nordiska bankerna, där Swedbank och Sparbankerna är med, planerar vi att införa ytterligare förbättringar genom att bygga en gemensam nordisk clearinginfrastruktur, som i sin tur kommer ge ökade möjligheter till snabbare, säkrare och enklare betalningar. Resultatet av arbetet kommer kunna nyttjas av alla banker på marknaden.

Hur påverkar det här dig som kund och vad behöver du tänka på?

Du som företagskund behöver också förbereda dig inför de förändringar och förbättringar som kommer med P27. Vi har tagit fram tre enkla steg att följa för att bli "P27-kompatibel". 

  1. Se till att uppgradera till en lönetjänst som kommer att finnas i P27 - Lön via banken.

  2. Undersök hur pass "P27-kompatibelt" ditt affärssystem är och även hur din systemleverantör förbereder sig inför P27 och den moderna internationellt etablerade formatstandarden ISO 20022.

  3. Om du skickar filer direkt till Bankgirot idag (oftast via Bg Link) behöver du ändra din tekniska lösning eftersom all filkommunikation ska gå via banken framöver. 

Aktuellt

Försening i P27

Just nu arbetar man med att se över planeringen inom P27, då bolaget har flaggat för att de står inför en försening på minst 12 månader i nuläget. Den här förseningen påverkar inte vårt interna arbete som fortsätter i samma höga tempo. Så snart vi har mer information om förseningen och dess eventuella påverkan på den gemensamma tidplanen, kommer vi att dela med oss av den här.

Webbinarium Payment Talks - om P27

Scrolla ned till rubriken ”Se tidigare sändningar av våra webbinarier” så hittar du rubriken ”Payment Talks – update P27” i listan. På sidan finns det många intressanta webbinarier som riktar sig både till företag och privatpersoner. Passa på att botanisera i utbudet!

Payment Talks - Vad händer med P27? - från 7 december

Payment Talks om P27 från 21 april

Frågor och svar från Payment Talks om P27 den 21 april (pdf)

Missade du det första avsnittet av Payment Talks om P27 kan du se avsnittet här.

Medverkande var:

  • Martin Georgzén, Head of Strategy & Communication, P27
  • Åsa Gibson Lundmark, Senior Program Manager, Swedbank
  • Josefine Nygren Uppling, Head of Public Affairs, Swedbank

Webbinarium - Svenska Transformationsprogrammet

Den 18 maj 2021 anordnade Svenska Transformationsprogrammet, som är ett samordnande program för arbete kopplat till P27 inom Svenska Bankföreningen, ett webbinarium som främst riktar sig till  affärssystemleverantörer, servicebyråer, redovisningskonsulter och banker. Du kan ta del av inspelningen genom att använda dig av länken nedan.  

Till webbinariet (swedishbankers.se)

Anpassad information